Jalgpalli otsepilt: Sillamäe purustas väravaterohkes mängus Tammeka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sillamäe Kalev sai täna jalgpalli Premium liigas 5:1 jagu Tartu Tammekast. Kuigi mänguskoori avas avapoolaja keskel Tammeka, kui täpne oli Marek Tšernjavski, vastas Sillamäe sellele viie väravaga. Neljal korral oli täpne Jevgeni Kabajev, ühe värava lõi Maksim Paponov. Tammeka mängis alates 77. minutist kümne mehega, sest punase kaardi teenis Tauno Tekko. Sellel hetkel oli Tammeka 1:3 kaotusseisus. 

«Läksime küll 1:0 ette ning meil oli võimalus eduseisu ka suurendada, kuid siis tulid meie enda vigadest väravad. Tekko tegi ebavajaliku punase, pärast mida läksime täispangale ning sealt ei olnud enam midagi saavutada,» kommenteeris mängu Tammeka mängija Jürgen Lorenz. Vaata videost, mida Lorenz veel mängu kohta kõneles ning mida arvas võidust Sillamäe poolkaitsja Maksim Lipin.

Sillamäel on nüüd 21 mänguga tabelis 31 punkti ning see ananb neile viienda koha. Tammeka on 21 mänguga kogunud 26 punkti ning tabelis on Tartu meeskond kuues.

Tänases teises Premium liiga mängus alistas Tallinna Infonet tulemusega 4:3 Narva Transi.

Infonet kindlustas võiduga oma liidripositsiooni. Nende edu Levadia ees on võrdsete mängude juures kaks punkti. Trans on 20 punktiga kaheksandal kohal.

Enne mängu:

Sillamäe Kalev – Tartu Tammeka

Laupäeval, 30. juulil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Jalgpalli Eesti meistriliiga 21. voorus kohtuvad Sillamäel sealne Kalev ja Tartu Tammeka. Postimees toob laupäeval kell 19.00 Sillamäe staadionil algava mängu otsepildis vaatajateni, ülekannet kommenteerivad Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

Liigatabelisse 28 punkti kogunud ning viiendal kohal olles kahe punktiga Tammekat edestav Sillamäe on viimasest kolmest voorust võtnud kolm võitu ja löönud neis mängudes kümme väravat, ent viimati Tammekaga vastamisi olles tuli neil Tartus leppida 0:0 viigiga. Esimene selle hooaja omavaheline mäng Tartus lõppes aga Tammeka suure 4:0 võiduga ja Sillamäe üheksakesi jäämisega, seega on Sillamäel küllaga, mille eest Tammekale tasuda.

Nädala eest peetud eelmises voorus lõpetas üheksakesi ja 0:4 kaotusega hoopis Tammeka ise, jäädes sel moel alla FC Florale. Punast kaarti nägid enda silme ees nii Martin Jõgi kui ka Kaarel Kiidron, kes ei saa mõistetavalt Sillamäe vastu mängida, samuti peab kollaste kaartide tõttu kohtumise vahele jätma poolkaitsja Rasmus Tauts.

Kui arvestada, et Sillamäe võitis nädala sees karikamängus 10:2 Maardu Unitedit – tõsi, vastase näol oli tegemist ka tugevuselt viienda liiga meeskonnaga –, siis on kahe põhimehe puudumine kaitseliinist kindlasti Tammeka peatreeneri Indrek Koseri jaoks murettekitav. Praktiliselt põhikoosseisuga mänginud Sillamäe poolel oli karikamängus üleplatsimees Maksim Paponov, kes sai kirja tervelt kuus väravat. Üks värav kanti ka suvise täienduse, itaallase Alessandro La Vecchia arvele.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Tammeka on näidanut ennast ainult heast küljest. Väga hea võistkond, kes võitleb kuni lõpuvileni vaatamata asjaoludele. Aga oma poolt me peame igas mängus kasutama kõiki meie võimalusi, et saavutada positiivne tulemus ning saada endale kolm punkti.»

Sillamäe kaitsja Igor Dudarev: «See on esimene mäng Tammeka vastu sel hooajal, mille mängime kodus. Tahaksime rõõmustada kodupublikut ilusa jalgpalliga ja võiduga ning kutsume kõik meie fänne staadionile meid toetama.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Mäng tuleb kindlasti huvitav, sest meie algkoosseisus leidub mitmeid mehi, kes sinna varem pole kuulunud. Hea võimalus kogu võistkonnal tõestada, et meie võistkond on piisavalt sügav ja mõned puudujad ei saa meile määravaks. Läheme Sillamäele võidu järele!»

Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz: «Tulemas on väga raske mäng Sillamäega võõrsil. Kahjuks on meil puudu mitmed põhimehed, kuid nüüd ongi aeg tõestada, et suudame mängida ka siis, kui mõned mängijad puudu. Kuna oleme tabelinaabrid, siis kergest mängust on asi kaugel. Lähme seda mängu võitma, sest tuleb oma tabelikoht tagasi võtta!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles