Heino Lipu mälestusvõistlustel tuli esimeseks Kristo Galeta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Galeta.
Kristo Galeta. Foto: Tairo Lutter

Legendaarse kergejõustiklase Heino Lipu sünnikoha lähedal Ida-Virumaal Maidla mõisakompleksis toimunud traditsioonilise kuulitõukevõistluse võitis valitsev Eesti meister Kristo Galeta Kergejõustikuseltsist Sakala tulemusega 19.09.

Teisele kohale tuli Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi esindaja Raigo Toompuu 17 meetri ja 44 sentimeetriga ning kolmandaks Ats Kiisa Audentese Spordiklubist oma tänavuse hooaja parima tulemusega 15.94.

1947. aastal maailma parimaks kuulitõukajaks ja 1948. aastal maailma parimaks kümnevõistlejaks olnud Heino Lipu auks ja mälestuseks on peetud kuulitõukevõistlust Eesti kergejõustikulegendi sünnikoha lähistel juba kaheksandat aastat. Heino Lipu 1951. aastal püstitatud isiklik rekord kuultõukes 16 meetrit ja 98 sentimeetrit on Eesti kergejõustikuvõistlustel arvestatav tulemus siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles