Tänak: kolmanda koha peale minek ei tundu reaalne (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Timo Anis

Soome MM-rallil rohkelt ebaõnne kogenud, ent vaatamata kõigele laupäeva õhtuks end neljandale kohale võidelnud Ott Tänak tõdes pärast teise täispikka rallipäeva lõppu, et kolmanda koha püüdmine ei tundu talle reaalsena. «Pühapäeval on väga lühike päev. 28 kiiruskatsekilomeetriga on 11 sekundi tagasivõtmine väga keeruline,» lausus ta. 

Reedel purunes Tänaku ja Raigo Mõlderi autol amort ja rehv, laupäeva hommikul võitles ta end tagasi esikolmiku konkurentsi, ent just siis röövis taas purunenud rehv väärtuslike sekundeid. Õhtuks sõitis ta end taas 8. kohalt tagasi 4. positsioonile. Kolmandal kohal olev Craig Breen on temast 11,5 sekundi kaugusel.

 «Praegu pole võimalik suures mängus olla. Iga ülesõit pidime mingite asjadega tegelema ja seepärast on keeruline oma sõidule keskenduda – peame pidevalt võitlema. Teised saavad keskenduda vaid oma sõidule,» kirjeldas Tänak laupäevase rallipäeva raskusi. «Raske on maksimumi peal sõita.»

Mõistagi polnud Tänaku meeleolu ebaõnne tõttu kiita. Võitlusvaimu see aga ei vähendanud. «Kui sportlasena võitled millegi nimel ja iga natukese aja tagant see jälle käest ära võetakse, siis see morjendab,» tunnistas ta. «Kuid oleme püüdnud edasi võidelda, kuigi see pole lihtne. Otseselt kedagi süüdistada ei ole.»

Ralli viimane päev algab pühapäeval kell 8.28.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles