Estonian Openil Pärnus saavutas noor ukrainlanna topeltvõidu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastasia Zarytska.
Anastasia Zarytska. Foto: SCANPIX

Terve nädala kestnud rahvusvahelisel 10 000 dollarise auhinnarahaga tenniseturniir sai eilsega läbi. Kõige õnnestunum oli turniir Anastasia Zarytskale Ukrainast, kes võitis nii üksikmängu kui paarismängu. Eestlastest keegi poolfinaalidesse ei jõudnud.

Eilse päeva esimeses mängus, naiste finaalis olid vastamisi esimese paigutusega 22-aastane Ganna Poznikhirenko Ukrainast ja temast neli aastat noorem kaasmaalane Anastasia Zarytska. Üle kahe ja poole tunni kestnud matšis oli ukrainlannade vahel pinget palju. Esimese seti võitis Zarytska 6:4, teine sett läks sama tulemusega Poznikhirenkole. Otsustavas setis osutus paremaks nooruke Zarytska 6:3, kes võitis sellega Merko Estonian Openilt teise karika.

18-aastasele Anastasia Zarytskale oli see esimene sellise tähtsusega turniiri võit. Eelmisel kuul Tšehhis toimunud samuti 10 000 dollarisel turniiril jõudis ta küll finaali, kuid kaotas seal Lenka Jurikovale Slovakkiast. Tänavu on Zarytska väärtuslikke mänguvõite saanud veelgi. Wimbledoni noorteturniiril sai ta põhitabeli paigutuse ja võitis esimeses ringis. Aasta alguses Australian Open noorteturniiril jõudis ta koguni kolmandasse ringi.

Eestlaste jaoks huvitav fakt on see, et Pärnu turniiril oli Anastasia Zarytska esimese ringi vastaseks meie tulevikulootus, kahel viimasel aastal Eesti meistriks kroonitud Maria Lota Kaul, keda ta kahes setis 6:3, 6:3 võitis.

Teise trofee Merko Estonian Openilt sai Zaritska reedel paarismängus. Tema paariliseks oli Emily Arbuthnott Suurbritanniast, kelle ta eilehommikuses üksikmängu poolfinaalis konkurentsist välja tõrjus. Võidu saavutasid nad Jekaterina Kasjonova ja Deniza Marcinkevica üle 6:4, 7:5.

Eilses pärastlõunases meeste finaalis olid vastamisi Alberto Brizzi Itaaliast ja Mikelis Libietis Lätist. Esimene sett oli ülitasavägine, tõelises punkt-punkti heitluses jäi peale Libietis 7:6(6). Ka teine sett kulges sama rada ja jõuti samuti kiire lõppmänguni. Libietis läks selles 6:3 ette ja kasutada oli kolm matšpalli, aga neist ühtegi ei realiseerinud. Neljas matšpall tõi tabloole tulemuse 7:6(6), 7:6(6).

24-aastane Mikelis Libietis on eestlastele tuttav, kolm aastat tagasi oli ta kahekordne Estonian Open võitja, kusjuures paarismängu võit tuli koos Markus Kerneriga. Möödunud aastal jõudis ta üksikmängus teise ringi, kus tuli vastu võtta kaotus Vladimir Ivanovilt. Sellel turniiril võttis ta revanši ja lülitas teises ringis konkurentsist välja Kenneth Raisma.

Ühed võitjad selgusid eile veel. Meeste paarismängu finaalis võitsid poolakad Michal Dembek/Jan Zielinski väga tasavägises mängus Venemaa paari Vladimir Polyakov/Evgeny Tyurnev 7:5, 7:5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles