Klavan videointervjuus: Sami Hyypiä on mu iidol

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (nr. 17) ja Dejan Lovren (nr. 6) heitlemas Londoni Chelsea mängumehe Ruben Loftus-Cheekiga.
Ragnar Klavan (nr. 17) ja Dejan Lovren (nr. 6) heitlemas Londoni Chelsea mängumehe Ruben Loftus-Cheekiga. Foto: SCANPIX

Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan lausus pärast Liverpooli ja AC Milani kontrollmängu antud videointervjuus portaalile FutbolGrad, et tema suur iidol on soomlane Sami Hyypiä, kes mängis Liverpoolis aastatel 1999-2009 kokku 464 liigamängu ja kandis korduvalt ka klubi kaptenipaela. 

«Ta on mu kangelane! Ta jõudis kaugele, Liverpooli, ja mängis võimsalt. Ta pole küll mu kaasmaalane, kuid ikkagi lähedalt pärit, Põhjamaadest. Ta mõjutas mu karjääri palju – nägin, et ka soomlasest mängija võib nii kaugele jõuda. Mõistagi oli neil ka Jari Litmanen, kes jõudis karjääris veel kaugemale,» rääkis Klavan Hyypiäst.

Hyypiä kõrval aitas Klavani unistusi elus hoida mõistagi Mart Poom. «Mul polnud ühte lemmikut – Poomi tõttu hoidsin pöialt ka Arsenalile, Derby Countyle ja Sunderlandile ehk igale klubile, kus ta mängis. See oli suur asi, kui nägin, et üks oma mees mängib Premier League’is. See liiga oli minu jaoks esikohal ning kui nägin Poomi ja Hyypiä suguseid mehi seal mängimas, unistasin ka ise sinna jõudmisest. Lõpuks on mul see võimalus!» sõnas Klavan.

Ajakirjanik uuris ka, miks Eestist nii vähe tippmängijaid tuleb, millal see muutuda võiks ja kas Klavanist endast võiks saada teenäitaja. «Praegu tundub, et iga kümne aasta tagant kerkib keegi esile. Loodetavasti see muutub,» lausus Klavan. «Eestis tehakse infrastruktuuri ja kõigega head tööd – kui alustasin, mängisime neli-viis kuud aastast kruusaväljakutel. Nüüd on meil olemas sisehallid ja muu, millest on abi. Noorele riigile tuleb edu soovida – et tuleks aina rohkem mängijaid, kes pääseksid välisliigadesse. Nii muutub ka koondis tugevamaks, praegu käivad meil asjad üles-alla. Kõik annavad endast parima, aga see pole veel süstemaatiline.»

Liverpooli kahes esimeses hooajaeelses kohtumises on Klavan kuulunud põhikoosseisu. Milline võiks olla tema eelis teiste sama positsiooni ihkavate mängijate ees? «Raske öelda. Olen palliga hea...» jäi Klavan korraks mõttesse. «Raske on ennast hinnata! Usun, et kõige tähtsam on see, et olen meeskonnamängija. Teen tööd meeskonna heaks ja kui meeskond mängib hästi, jääb ka minust hea mulje. See on mu eesmärk ka Liverpoolis – peame tegutsema meeskonnana. Igale positsioonile on eluterve konkurents, mis meid meeskonnana arendab. Areneme ja muutume aina tugevamaks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles