Soomes poodiumile tõusnud iirlane pühendas saavutuse hukkunud kaardilugejale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ralli pühapäevane päev. Craig Breen.
Soome ralli pühapäevane päev. Craig Breen. Foto: Timo Anis

Soome MM-rallil kolmandana lõpetanud ja elus esmakordselt sel tasemel poodiumile tõusnud Craig Breen pühendas tulemuse oma endisele kaardilugejale Gareth Robertsile, kes hukkus 2012. aastal Targa Florio rallil.

Kris Meeke'i ja Jari-Matti Latvala järel Soomes kolmandana lõpetanud 26-aastane Breen pidas kolmanda koha nimel heitlust Ott Tänakuga, kuid see lõppes paar katset enne ralli lõppu, kui eestlane eksis, sõitis teelt välja vastu suurt kivi ja katkestas. Lõpuks edestas iirlane lähimaid jälitajaid 4,6 sekundiga ja sai elu neljandal WRC-klassis sõidetud etapil kolmanda koha.

«See võit on pühendatud Garethile. Igatsen teda tohutult. Ta oli mu parim sõber ja usun, et südames oli ta nüüdki minuga,» sõnas silmanurgast pisaraid pühkinud Breen ralli lõppedes.

Roberts hukkus 2012. aastal IRC-sarja kuulunud Sitsiilia rallil, kui Breeni juhitud auto kaotas juhitavuse ja libises parema küljega otsa teeäärsele metallpiirdele. Piirde ots tungis autosse ja põhjustas Robertsile surmavaid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles