Jalgpalli otsepilt: Flora küttis suures mängus Levadiale kauaoodatud sauna (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium liigas sai tiitlikaitsja FC Flora 19. vooru järelepeetud mängus ootamatult suureskoorilise võidu, kui alistas linnarivaali Tallinna Levadia koguni 6:1.

Mänguskoori avas juba kuuendal minutil Flora ründaja Sakari Tukiainen. Levadia vastas väravale suhteliselt kiiresti, kui 14. minutil oli täpne Jevgeni Kobzar. Flora suutis avapoolajal taas juhtima minna, kui värava lõi Rauno Alliku.  

Levadial enam mängu tulla ei õnnestunud ning algas Flora väravatesadu. 63. minutil oli täpne Rauno Sappinen, 67. minutil lõi oma kohtumise teise värava Alliku. Seisu 5:1 tõi tabloole vahetusest sekkunud Maksim Gussev ning lõplikult seljatas Levadia Sappinen, kes sai oma teise värava kirja teisel üleminutil.

Levadial on 21 liigamänguga tabelis 46 punkti, mis annab neile teise koha. Flora on 21 mänguga teeninud 40 punkti ning on tabelis neljas.

ENNE MÄNGU:

Jalgpalli Eesti meistriliigas kohtuvad esmaspäeva 1. augusti õhtul kell 19.00 FC Flora ja FC Levadia. Postimees toob Lilleküla staadionil peetava mängu otsepildis vaatajateni, ülekannet kommenteerivad Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

FC Flora – FC Levadia

Esmaspäeval, 1. augustil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Euromängude tõttu edasi lükatud 19. vooru kohtumine saab tänu sellele augusti esimese päeva õhtul endale kogu tähelepanu. Kokku lähevad kaks Eesti jalgpalli kõige vihasemat vaenlast, kelle duellid on alati enamat kui lihtsalt mängud. Põnevaid duelle pakub ka seekordne mäng – kes jääb peale, kas Tamm või Tabi, Hunt või Tukiainen, Sappinen või Mirantšuk?

Levadia on tabelis teine ja Flora neljas, kahte kanget lahutab 20 mängu järel aga tervelt üheksa punkti. Seega on selge, et võidukohustus on Flora õlul. Kaks korda on tänavu juba mängitud, avaduell avavoorus lõppes viigiga. Viigisadamasse näis tüürivat ka teine mäng aprillis, kui Joonas Tamm 90. minuti 1:1 väravaga florakate leeris peo vallandas.

Viimane sõna jäi aga Levadiale – neljandal lisaminutil suutis Igor Morozov niivõrd hästi Nikita Baranovit segada, et Flora kaitsja jalast lendas pall oma väravavõrku ja Levadia lahkus Lillekülast 2:1 võiduga. Sestsaadik ongi Levadia liikunud tabelitipus, Flora aga võidelnud neljandal kohal selle eest, et vahe esikolmikuga üleliia suureks ei käriseks.

Uue peatreeneri Argo Arbeiteri käe all on Flora taas üles leidnud mängurõõmu ja sellega on kaasnenud ka väravad – kaheksa tükki karikamängus Welcole, neli liigakohtumises Tartu Tammekale ja viimati reedel kolm Paide Linnameeskonnale. Enda võrk on seejuures puhtana hoitud, viimati sai Paide vastu jälle püssi paukuma ka kübaratriki vormistanud soomlane Sakari Tukiainen.

Samas pole Igor Prinsi käe all väravatelöömise osas tagasihoidlikkust ilmutanud ka Levadia – Paidet loputati suisa 7:1, sellele järgnes 4:0 võit Pärnu Linnameeskonna üle. Küll aga on õhukeseks kuivanud meeskonna koosseis. Flora vastu minnakse siiski täisrivistuses, samas kui Flora poolel peab kollaste kaartide tõttu kohtumise vahele jätma poolkaitses viimaste voorudega kindlaks põhimeheks kerkinud Brent Lepistu.

Flora abitreener Jürgen Henn: «Omavahelised mängud Levadiaga on näidanud, et oleme suutnud domineerida, aga jätnud pallid väravasse löömata. Kerge mäng ei tule, huvitav aga kindlasti. Hea tulemuse korral võime olla tagasi suures mängus. Fännid, tulge toetama!»

Flora ründaja Sakari Tukiainen: «Esmaspäeval saab olema raske mäng, see on selge. Läheme ja anname endast kõik. Läheme võitma!»

Levadia peatreener Igor Prins: «Tallinna derbi on alati eriline mäng. Läheme Lillekülla kindla kavatusega kohtumine võita ja kolm hinnalist punkti juurde teenida. Ootame tribüünidele arvukalt Levadia toetajaid meile kaasa elama.»

Levadia keskkaitsja Igor Morozov: «Mäng Floraga kujuneb haaravaks ja võitluslikuks. Eelmises mängus saime Lillekülast kolm punkti ning seekord üritame sama.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles