Flora võimsale võidule tüürinud Arbeiter: sigahea tunne!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiitlikaitsja FC Flora jätkab uue peatreeneri Argo Arbeiteri käe all jalgpalli Eesti meistriliigas ülivõimsalt – seda, et võit põlise rivaali FC Levadia üle tuleb skooriga 6:1, ei osanud aga ilmselt loota ka kõige tulihingelisemad fännid. Kui Sakari Tukiaineni kiirele avaväravale oli Levadial vastus olemas, siis järgmistele tabamustele enam mitte. Teisel poolajal jooksis Flora Levadia kärisenud kaitseliini lihtsalt üle, kaks väravat lõid nii Rauno Alliku kui ka Rauno Sappinen ja ühe lisas Maksim Gussev.

Arbeiter andis väljaku ääres intervjuusid, saatjaks fännide skandeerimine. «Sigahea tunne!» rõõmustas ta. «See on üks mäng. Meil on iga mäng nagu viimane, selg vastu seina. Kui tahad kuskile jõuda, pead võitma, muud varianti ei ole,» sõnas ta. «Ennustad või mitte, loodad või mitte, see ei anna sulle midagi. Kui mõtled üle, võid pigem jala lõdvaks lasta.»

Flora tüüri juures neljandat mängu seisnud ja neljanda võidu saanud Arbeiter tunnustas kaude meeskonnaga varem tehtud tööd, ehkki just tema käe all on tiitlikaitsja otsekui unest ärganud. «Ma olen meeskonnaga teinud neli... ei, viis või kuus trenni, eks ole...» lõõpis ta, kuid jätkas tõsisemal toonil. «Meeskonnas oli ju kõik olemas, puudu oli vaid vundamendi tipp. Mängijad on samad, ega keegi pole muutunud. Pooleteist nädalaga ei ole võimalik midagi tohutult muuta. Meil on kindel joonis, mis toimis ka täna perfektselt, muutunud on vaid detailid,» lausus Arbeiter. «Kõik toimis väga täpselt. Ma ei pisenda oma rolli, aga muutnud oleme tõesti vaid detaile.»

Kui magus oli Arbeiteril võita Levadiat, kust ta alles mõne nädala eest Florasse siirdus? «Jõle paha küsimus!» naeris värske Flora juhendaja, ent tõsines siis. «Ei ole magus. Ma olen Levadias kasvanud treenerina, kogu mu taust ja kõik, mida ma olen õppinud, on sealt. Mõnes mõttes küll süda hüppab sees, aga seal on ju mängijaid, kellega ma olen tööd teinud – kahetised tunded on,» tõdes ta. Levadia mängijate tundmine Arbeiterit enda sõnutsi aga ei aidanud. «Ma ei näe ju ette seda, mida nad väljakul teevad. Võin seda vaid aimata.»

Arbeiter on lülitanud Flora algkoosseisu soomlasest ründaja Sakari Tukiaineni, kes lõi eelmises liigamängus Paidele kolm väravat ja avas tänagi skoori. Seejuures mängib Tukiainen äärel, ent nihkub sealt pidevalt keskele ohtlikke olukordi looma. «Hea idee, eks ole? Vaata, kus lööb kolle!» naeris Arbeiter. «Mida meil on vaja? Ründajat, kes on kogu aeg värava ees. Ta on kõige efektiivsem vend, kui vaadata väravale tehtud löökide ja väravate suhet. See, et äärelt keskele tuleb, on looming. Aga teatud printsiibid on talle selleks antud, jah.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles