Priit Biene alustas enduro EM-hooaega kuuenda kohaga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Biene.
Priit Biene. Foto: Erakogu

Euroopa meistrivõistluste kolmandal etapil enduros oli Junior E-1 klassis sel hooajal esmakordselt rajal ka Priit Biene. Kevadel sõidetud kahest esimesest etapist pidi noor enduromees kõrvale jääma, sest tiitlivõistluste algus langes kokku gümnaasiumi lõpueksamitega. Lätis Ogres toimunud kolmandal etapil tuli seetõttu alustada oma grupi viimase startijana.

Lätimaa ilm võistlejaid ei soosinud. Kuival rajal sai sõita vaid avapäeva poolteist ringi, siis algas lakkamatu vihmasadu, mis kestis kaks päeva. «Märg rada muutis avapäeva loteriiks - kes kuiva nahaga rajale pääsesid said kiiruses suure edu sisse,» rääkis Biene. «Olin viimane startija ning just siis algas kõva vihm ja kivisel rajal tuli kiirust oluliselt vähendada. Päeva lõpuks olin kaheksandal kohal, seega oma klassi keskmike hulgas ja olusid arvestades oli see igati rahuldav tulemus.»

Neljandast üheksanda kohani olid vahed vaid sekundites ja teisel päeval tuli väiksemaidki vigu vältida. Võistlejate regrupeeringut vastavalt avapäeva tulemustele kahjuks ei tehtud ja nii pidi Biene taas rivi lõpust alustama.

Raja profiil oli koduselt liivasel pinnasel ja eestlase kiirus paranes oluliselt. «Teisel päeval tundsin ennast palju kindlamalt,» ütles Biene. «Kahel lisakatsel sõitsin välja koguni kolmanda aja, sealjuures võitjale kaotasin vaid kolme sekundiga. Tihe rebimine kuue mehe vahel kestis  lõpuni välja. Minu võimalused kõikusid neljandast üheksanda kohani, kindel ei saanud milleski olla - tuli lõpuni pingutada.»

Husqvarna tehnika pidas valule kenasti vastu ja selle hooaja debüüt Euroopa meistrivõistlustel lõppes Priit Bienele kuuenda kohaga. Augustikuu teisel poo​lel teeb ta kaasa kahel Soome meistrivõistluste etapil. Septembris seisavad ees kaks Eesti meistrivõistluste etappi ja Euroopa tasemel saab ennast proovile panna veel kahel etapil, esmalt Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles