Hea uudis: Kaur Kivistik pääses olümpiale!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik.
Kaur Kivistik. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit teatas täna, et 3000 m takistusjooksja Kaur Kivistik on pärast viimast kinnitusvooru  olümpiamängude reitingutabelis tõusnud positsioonile, mis annab talle võimaluse osaleda Rio olümpiamängudel.

Kaur Kivistik kinnitas oma valmisolekut olümpiamängudel startida. Eesti Olümpiakomitee edastas kinnituse Kaur Kivistiku osalemise kohta Rio olümpiamängudel Rahvusvahelisele Kergejõustikuliidule täna pärastlõunal.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit ja Rahvusvaheline Olümpiakomitee on Rio olümpiamängudel seadnud igal kergejõustikualal osalevate sportlaste osas arvulise eesmärgi. Kui olümpiamängudele üles antud kvalifikatsiooninormi täitnud sportlasi on seatud eesmärgist vähem, siis esitatakse kutse võistlusele ka sportlastele, kes olümpia osavõtunormi ei ole täitnud. Kutseid olümpiamängudel esitatakse sportlastele antud ala kvalifikatsiooniperioodil näidatud tulemuste alusel.

Kaur Kivistiku viib olümpiamängudele 2015. a joostud isiklik rekord 8.32,23. Rio OM norm 3000 m takistusjooksus oli 8.30,00.

3000 m takistusjooksu eeljooksud toimuvad Rio olümpiamängudel 15. augustil kl 17.25 (Eesti aja järgi).

XXXI suveolümpiamängud toimuvad Rio de Janeiros 05.-21. augustini. Eesti Rio olümpiakoondisse kuulub tänasest 47 sportlast kolmeteistkümnelt spordialalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles