Koledate riiete paanika olümpia eel

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia vormid avatseremooniaks.
Gruusia vormid avatseremooniaks. Foto: Gruusia Olümpiakomitee Facebook

OLÜMPIA. Viimase kahe nädala jooksul on vahetult enne Rio olümpiamängude algust sattunud omapäraste skandaalide keskele Gruusia ja Iraani koondised. Nimelt ollakse mõlemas riigis rahulolematud riietega, millega sportlased peaksid vaid loetud päevade pärast marssima suure spordipeo avaüritusel. Kui grusiinid on endiselt sobimatu disaini pärast pahased, siis iraanlased suutsid moeprobleemi puhuda nii suureks, et riided vahetatigi välja.

Olümpiamängude avatseremooniad pakuvad rahvale alati rohkelt vaatemängu ja kui kogu maailma silmad on pööratud suurejoonelistele show’dele ning rahva ette marssivatele sportlastele, siis on see hea võimalus disaineritele, kes siis oma loomingut demonstreerivad. Nii saab näiteks 6. augusti varastel öötundidel näha Rio avatseremoonial mitut maailmakuulsat nime ja tootemarki: USA sportlased kannavad Ralph Laureni disaini, Rio olümpia üheks ilusamaks rõivastuseks kuulutatud Kuuba riided on üheskoos kujundanud Christian Louboutin ja Thierry Henry tootemark Sport Henri, Suurbritannia sportlased marsivad avatseremoonial Stella McCartney ja Adidase riietes, rootslased kannavad H&Mi ning prantslased Lacoste’i vorme.

Kuulsate nimede kõrval on sel aastal oma disaini esitlemas ka Gruusia tootemark Samoseli Pirveli, kes on kodumaal tuntud kui traditsiooniliste riiete tootja. Nii loodi meestele avatseremooniaks kooslus tumehallist kõrge kraega ülikonnast, valgest särgist ja punasest kaelarätist, naiste riietus koosneb omakorda polokaelusega maani kleidist ja punasest poolpikkade varrukatega jakist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles