Türgi jalgpalliliit vallandas riigipöördekatse tõttu arvukalt vilemehi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtuniku antud punane kaart.
Jalgpallikohtuniku antud punane kaart. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi jalgpalliliit andis teada, et on vallandanud seoses hiljuti toimunud riigipöördekatsega 94 ametnikku, kelle seas on ka hulk jalgpallikohtunikke.

«Pidasime 94 isiku vallandamist vajalikuks. Nende seas on siseriiklikul ja rahvusvahelisel tasemel kohtunikke ja abikohtunikke, siseriiklike kohtunikutööd korraldavate komisjonide liikmeid ning riiklikke ja rahvusvahelisi kohtunike vaatlejaid,» vahendab uudisteagentuur AFP Türgi Jalgpalli Liidu (TFF) ametlikku teadet. Avalduses ei mainitud otsesõnu, kas vallandatud isikuid kahtlustatakse koostöös USAs elava Fethullah Güleniga, keda peetakse presidendi Recep Tayyip Erdoğani vastu suunatud riigipöörde mahitajaks, kuid just sel põhjusel on pärast juuli lõpus toimunud riigipöördekatset Türgis ametist vabastatud kümneid tuhandeid inimesi.

Uudisteagentuur Dogan väitis, et Türgi kõrgliigas ehk Süper Ligis õigust mõistvatest kohtunikest oli vallandatute seas vaid üks abikohtunik. Vaid paar päeva tagasi teatas jalgpalliliit, et kõigi selle alamkomisjonide liikmed on tagasi astunud. Sammu eesmärgiks oli Güleni liikumise uurimisele kaasa aitamine. Gülen ise on riigipöördekatse avalikult hukka mõistnud ja kinnitanud, et tal pole sellega mingit pistmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles