Video: Eesti koondise väravavahi koduklubi langes Meistrite liigast ülivalusal moel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Londak.
Pavel Londak. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise väravavahi Pavel Londaku tööandja Rosenborg pidi Meistrite liiga kolmandas eelringis tunnistama Küprose klubi Nicosia APOELi paremust. Avamäng lõppes Rosenborgi kodus 2:1 võiduga ning võõrsil löödud väravast suutis APOEL kasu lõigata väga dramaatilisel moel.

Teades, et 1:0 võit viib nad edasi, suutis APOEL loodetud tabamuseni jõuda korduskohtumise esimesel lisaminutil, kui täpne oli Giannis Gianniotas. Rosenborg asus seejärel meeleheitlikult väravat jahtima, kuid viiendal ja kuuendal lisaminutil lõid brasiillane Vander ja argentiinlane Tomas de Vincenti norralaste kirstu kaks viimast naela.

Londak jälgis kohtumist varumeeste pingilt, Rosenborgi väravat kaitses ghanalane Adam Kwarasey.

Edasipääsu kindlustas ka Tšehhi klubi Viktoria Plzen, kes jäi 0:0 tulemusega lõppenud avamängu järel korduskohtumises võõrsil Qarabagi vastu kaotusseisu, ent 85. minutil lõi Michael Krmencik 1:1 viigivärava, mis viis tänu võõrsil löödud tabamuste reeglile edasi tšehhid. Zagrebi Dinamo oli võõrsil peetud korduskohtumises 1:0 parem Tbilisi Dinamost ja pääses järgmisesse ringi koondtulemusega 3:0.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles