Ott Tänaku konkurent läheb kuuendale olümpiale teise medali järele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasser Al-Attiyah Londoni olümpial
Nasser Al-Attiyah Londoni olümpial Foto: SCANPIX

Alates 2004. aastast ralli MM-sarjas kaasa tegev Nasser Al-Attiyah on mitmekülgne sportlane. Ralli on täna tema kõrvalhobi ja maailma täielikku tippu kuulub mees hoopis jahilaskmises.

45-aastane Al-Attiyah tegi kaasa juba 1996. aasta Atlanta olümpial, kus ta sai 15. koha. Sydneys oli ta kuues, Ateenas neljas ja Pekingis taas 15. Karjääri tipphetk saabus nelja aasta eest Londonis, kus Al-Attiyah võitis pronksmedali. Rio olümpial jahib Katari spordilegend poodiumi kõige kõrgemat kohta. «Tahan medalit ja loodan, et see on kuldne. Annan endast kõik: kogu oma tähelepanu, raske töö ja sihikindluse.»

Al-Attiyahi alustas tegelikult rallisõiduga varem kui laskmisega. «Otsisin endale hobi, mis aitaks kaasa minu rallisõiduoskustele. Oli vaja ala, kus oleks vaja eriliselt keskenduda,» rääkis ta. 1994. aastal leidiski ta jahilaskmise ja mehe talent oli tohutu: juba kaks aastat hiljem osales ta olümpiamängudel.

Tänavu pole Al-Attiyah autoralli MMil kaasa teinud, kuid veel eelmisel hooajal sõitis ta Mehhikos ja Austraalias esikümnesse. Aastaid Ott Tänakuga konkureerinud mehe parim tulemus pärineb 2012. aastast, kui ta Citroeni roolis Portugali rallil neljanda koha sai. 2013. aastal lõpetas ta Mehhiko, Portugali ja Kreeka rallid viienda kohaga.

2015. aastal krooniti ta Mini roolis Dakari ralli võitjaks.

Nasser Al-Attiyah (paremal) pärast Dakari ralli võitmist. Foto: Scanpix
Nasser Al-Attiyah (paremal) pärast Dakari ralli võitmist. Foto: Scanpix Foto: FRANCK FIFE/AFP
Nasser Al-Attiyah ralli MM-sarjas. Foto: Scanpix
Nasser Al-Attiyah ralli MM-sarjas. Foto: Scanpix Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles