Palju vastuseta küsimusi, liiga vähe higi ja pisaraid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallimeeskond.
Eesti korvpallimeeskond. Foto: Tairo Lutter

«Meeskond»

Dokumentaalfilm

Režissöör: Hindrek «Masa» Maasik

Ugri Film, Allfilm 2016

Väga hea, et Eesti korvpalli viimase enam kui kümmekonna aasta suurimast sündmusest – meeste rahvuskoondise EM-finaalturniiri mängudest Riias – vändati film. Kahju vaid, et filmis näeb liiga vähe päris spordiga kaasnevat higi, verd ja pisaraid. Põhirõhk on ilmselt taotluslikult suunatud välisele emotsioonile ja fänniarmee üleelamistele.

Võib-olla oli ootus kruvitud liialt kõrgele neli aastat varem Leedu korvpallikoondise kodusest EM-finaalturniirist – ja teatud mõttes fiaskost – rääkiva filmi põhjal. Olen seda vaadanud rohkem kui korra ning ikka ja jälle tekib teatud hetkedel hinges värelus. Meeskonna turniiriks valmistumine, kasvamine ja mõistagi peatreener Kestutis Kemzura riietusruumi kõne pärast veerandfinaalis saadud valusat kaotust ning kihutuskõne järgmise mängu eel, et jätkata võitlust Rio olümpiapääsme eest.

Just meeskonna sees olemise osa jäi Eesti filmis vajaka. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles