Nõmme Kalju usub, loodab ja tahab

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju vs Haifa Maccabi
Nõmme Kalju vs Haifa Maccabi Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

JALGPALL. Nõmme Kalju jalgpallimeeskond kohtub täna kell 19 Kadrioru staadionil UEFA Euroopa liiga kolmanda eelringi kordusmängus Türgi klubi Osmanlisporiga. Võõrsil peetud avamängu kaotas Kalju 0:1.

Avakohtumises üsna kaitsva taktikaga tegutsenud Kaljult võib samasugust esitust oodata ka täna, kinnitas peatreener Sergei Frantsev kolmapäeval toimunud pressikonverentsil. «Mängime täpselt sellist jalgpalli, mis toob meile ka resultaadi,» lisas ta enesekindlalt. Üheks Osmanlispori trumbiks peetakse kontrarünnakuid, kuna nad suudavad kiiresti kaitsefaasist rünnakule minna. Selleks on Frantsev valmis: «Meil on igale vastasele taktikale vastukäik olemas.»

Frantsev avaldas arvamust, et Osmanlispori puhul on tegemist grammi võrra tugevama meeskonnaga kui teises eelringis neile vastu tulnud Haifa Maccabi. «Laias laastus erilist tasemevahet neil ei ole, kuid Türgi klubi on veidi kiirem. Osmanlispor mängib ikkagi Euroopa eliitliigas ja neil on väga hästi komplekteeritud koosseis.»

Kalju eesmärk on tänane mäng võita ja oma värav puhtana hoida. 1:0 võit tooks lisaaja ja penaltid, kuid näiteks 2:1 võit viiks edasi võõrsilvärava löönud türklased. Seega võib eeldada, et Kalju on valmis ka võimalikuks lisaajaks ja penaltiseeriaks. «Loomulikult oleme selleks valmistunud. Näitasime ka eelmises ringis, et oskame penalteid lüüa küll,» ütles väravavaht Vitali Teleš.

Kas treeningutel on ka spetsiaalselt selle mängu tarbeks penalteid harjutatud? «Ma võin ainult öelda, et oleme selleks valmis,» vastas Teleš. Väravavaht kinnitas, et kogu meeskond usub võitu: «Tunneme positiivset survet. Näitasime eelmises mängus, et tahame võita. Teame, et oleme selleks võimelised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles