Kaur Kivistik olümpiale pääsemisest: ootasin seda sisimas kogu aeg

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik Eesti meistrivõistlustel.
Kaur Kivistik Eesti meistrivõistlustel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas eile, et 3000 meetri takistusjooksja Kaur Kivistik on pärast viimast kinnitusvooru olümpiamängude reitingutabelis tõusnud positsioonile, mis annab talle võimaluse osaleda Rio olümpiamängudel. Kivistik rääkis, et oli üllatunud, ent samas ka ootepositsioonis.

«Sisimas püsis kogu aeg tunne, et saan olümpiale. Viimasel kolmel nädalal ei olnud ma kordagi häälestatud selles suunas, et ma ei pääse olümpiale. Mida päev edasi, seda väiksemaks küll tunne läks, aga lootus ikkagi säilis,» ütles Kivistik Jooksuportaalile.

Viimasel ajal lahvatanud dopinguskandaale arvestades võis arvata, et kõik võtab rohkem aega. «Kui ma sel nädalal enne olümpiamängude avamist ei oleks teadet saanud, oleks rong läinud olnud,» tõdes Kivistik. Kõik treeningud pärast Eesti meistrivõistlusi häälestas ta just olümpiamänge silmas pidades. «Kui ma ei oleks olümpiale pääsenud, oleksin pidanud otsima omale mõne muu võistluse, et treeningud luhta ei läheks,» sõnas Kivistik.

Kutseid olümpiamängudel esitatakse sportlastele antud ala kvalifikatsiooniperioodil näidatud tulemuste alusel. Kaur Kivistiku viib olümpiamängudele 2015. aastal suveuniversiaadil joostud isiklik rekord 8.32,23, millega ta võitis hõbemedali. Rio olümpiamängude norm 3000 m takistusjooksus on 8.30,00. Tänavu sai Kivistik Amsterdamis Euroopa meistrivõistlustel 7. koha ajaga 8.33,75. Kivistik ise ei hakanud mingeid lubadusi ega veksleid olümpiaks välja käima. «Piisab sellest, kui kiirendan mulle kaasa elavatel televaatajatel ja tugitoolisportlastel pulssi,» märkis Kivistik.

3000 m takistusjooksu eeljooksud toimuvad Rio olümpiamängudel 15. augustil kell 17.25 Eesti aja järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles