Vene purjetaja pääses dopingusüüst

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene purjetajad.
Vene purjetajad. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Purjetamisliit (ISAF) teatas täna, et vabastab venelase Pavel Sozõkini dopingukeelust, mistõttu on tal võimalus Rios võistelda.

Meeste 470 klassi purjetajal keelati Rio olümpiamängudel osaleda, kui tema nimi ilmus Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) avaldatud raportis, mis puudutas Venemaad ning seal toimuvat riigisisest valetamist seoses dopinguga. Ometi oli rahvusvaheline alaliit kindel, et Sozõkinil süüd ei nähta. Tema juhtub läheb nüüd edasi kolmeliikmelise Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) liikme kätte, kes teevad lõpliku otsuse.

Maailma purjetamisföderatsioon märkis oma avalduses, et kaks Sozõkini poolt antud dopinguproovi olid puhtad. Samuti lisasid nad, et hoolimata sportlase figureerimisest McLareni raportis, ei sisaldanud tema proovid konkreetseid andmeid selle kohta, kas positiivne test võeti võistlussiseselt või –väliselt. Veel seisis teates: «Isegi kui tema võetud aine pole keelatud võistlusväliseks kasutamiseks, siis seda poleks nigunii tulemuses kajastunud.»    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles