Toyota spekulatsioonide aasta: Loebist kuni Tänakuni

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: SCANPIX

Toyota rallimeeskonna komplekteerimine on sujunud üsna vaevaliselt. Eelmisel aastal sai selgeks, et tiimi hakkab vedama neljakordne maailmameister Tommi Mäkinen, kuid pilootide osas on kõik tänase päevani lahtine. Spekuleeritud on pea kõigi võimelike nimedega ning täna nimetas Mäkinen ühe meeskonna potentsiaalse piloodina ka Ott Tänakut.

Tegelikult on loogiline, et Toyota Tänaku suunas vaatab, kuna tegemist on pea ainsa WRC-sarjas kihutava mehega, kellel veel järgmiseks aastaks lepingut pole. Teiste võimalike pilootide hulgas luges Mäkinen ette WRC2-sarja eliiti kuuluvad rallimehed: Elfyn Evans, Esapekka Lappi, Teemu Suninen ja Pontus Tidemand.

Mäkinen jahib rallimeeste allkirjasid juba pikka aega ning seni pole tal õnne olnud. Kõigepealt oli lähedal Kris Meeke’i liitumine, kuid britt otsustas Citroeni kasuks. Ära langesid ka Thierry Neuville ja Mads Östberg. Mäkinen käis ka endiste maailmameistrite jutul, kuid nii Sebastien Loeb kui Petter Solberg ütlesid talle viisakalt ära. Mikko Hirvonen aitab Mäkinenil küll Toyotat testida, kuid ka tema ei soovi tippsporti naasta.

Kui vahepeal vihjas Mäkinen, et üks võimalik piloot on Juho Hänninen, siis täna kinnitas ta, et soomlane jätkab meeskonnas vaid testisõitjana.

Toyotaga on leping noortel jaapanlastel Daiki Arail ja Norihiko Katsutal, kuid kummaski mehes ei nähta potentsiaalseid põhisõitjaid. Olukord on keeruline, kuna esialgse plaani kohaselt tahab Toyota järgmisel hooajal rajale tuua kolm autot.

Viimati tegi Toyota MM-sarjas kaasa aastal 1999, kui nende pilootideks olid Didier Auriol ja Carlos Sainz. Esimene lõpetas hooaja kolmanda, teine viienda kohaga. Konstruktorite arvestuses tuli Toyota aga maailmameistriks. Toona oli kasutusel Toyota Corolla, nüüd tuuakse rajale Yaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles