Visalt võidelnud Kalju kaotas Osmanlisporile ja langes eurosarjast välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme Kalju jalgpallimeeskonna euroteekond sai lõpu, kui UEFA Euroopa liiga kolmanda eelringi kordusmängus kaotati 0:2 Türgi klubile Osmanlispor ja langeti 0:3 koondtulemusega konkurentsist. Võõrsil peetud avamängu oli Kalju kaotanud 0:1 ning kodumängus avasid türklased skoori juba 4. minutil, kui täpne oli Numan Cürüksü. 29. minutil kasvatas Dzon Delarge edu ja poolajapausile mindi Osmanlispori 2:0 eduseisul. Teisel poolajal väravaid ei löödud ja nii pääses Osmanlispor 3:0 koondtulemusega järgmisesse ringi.

Enne mängu:

Osmanlispor on Türgi tippjalgpallis üsna uus tegija. Hooajal 2014/2015 võideti esiliiga ning aasta hiljem lõpetati meistrivõistlused juba viienda kohaga. Tänavust Euroopa liigat alustas Osmanlispor teisest eelringist, kus alistati kindlalt 7:2 Chisinau Zimbru meeskond.

Nõmme Kalju tänavune euroteekond algas esimesest eelringust, kus 5:3 mängiti üle Leedu klubi Trakai. Seejärel tehti kahe mängu kokkuvõttes 2:2 viik Haifa Maccabiga ja võidu tõi Kaljule edukas mängujärgne penaltiseeria. Mitte kunagi varem pole Kalju Euroopa liiga kolmandas eelringis mänginud.

Kalju edukaim eurosarja hooaeg oli 2013/2014, kui Meistrite liiga teises eelringis alistati soomalste HJK. Kolmanda eelringi kaotus Plzeni Viktoriale kukutas Nõmme omakorda Euroopa liiga play-offi, kus kaotati Dnipropetrovski Dniprole. Ka tänavu on võimalus play-offi jõuda, kuid selleks on vaja kahe mängu kokkuvõttes alistada Osmanlispor. Play-offi võitjad jätkavad turniiri juba alagrupifaasis.

Kalju usub, loodab ja tahab

Avakohtumises Osmanlispori vastu üsna kaitsva taktikaga tegutsenud Kaljult võib samasugust esitust oodata ka täna, kinnitas peatreener Sergei Frantsev kolmapäeval toimunud pressikonverentsil. «Mängime täpselt sellist jalgpalli, mis toob meile ka resultaadi,» lisas ta enesekindlalt. Üheks Osmanlispori trumbiks peetakse kontrarünnakuid, kuna nad suudavad kiiresti kaitsefaasist rünnakule minna. Selleks on Frantsev valmis: «Meil on igale vastasele taktikale vastukäik olemas.»

Frantsev avaldas arvamust, et Osmanlispori puhul on tegemist grammi võrra tugevama meeskonnaga kui teises eelringis neile vastu tulnud Haifa Maccabi. «Laias laastus erilist tasemevahet neil ei ole, kuid Türgi klubi on veidi kiirem. Osmanlispor mängib ikkagi Euroopa eliitliigas ja neil on väga hästi komplekteeritud koosseis.»

Kalju eesmärk on tänane mäng võita ja oma värav puhtana hoida. 1:0 võit tooks lisaaja ja penaltid, kuid näiteks 2:1 võit viiks edasi võõrsilvärava löönud türklased. Seega võib eeldada, et Kalju on valmis ka võimalikuks lisaajaks ja penaltiseeriaks. «Loomulikult oleme selleks valmistunud. Näitasime ka eelmises ringis, et oskame penalteid lüüa küll,» ütles väravavaht Vitali Teleš.

Kas treeningutel on ka spetsiaalselt selle mängu tarbeks penalteid harjutatud? «Ma võin ainult öelda, et oleme selleks valmis,» vastas Teleš. Väravavaht kinnitas, et kogu meeskond usub võitu: «Tunneme positiivset survet. Näitasime eelmises mängus, et tahame võita. Teame, et oleme selleks võimelised.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles