Taaramäe Riost: arvan, et jääme staaridel kahe silma vahele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe ja Tanel Kangert Rios.
Rein Taaramäe ja Tanel Kangert Rios. Foto: Tairo Lutter

Juba laupäeval asuvad Rios võistlustulle maanteeratturid, kui kavas on meeste grupisõit. Eestlastest asuvad Rio ränkraskel rajal starti Rein Taaramäe ja Tanel Kangert. Taaramäe tunnistas kaks päeva enne võistlust, et tuju on hea ja rada on sobilik, kuid vastavalt igapäevatööle ei ole ta Rioks spetsiaalselt vormi rihtinud.

«Kohapeal on olnud kõik normaalne. Ilm on nagu Eesti suvi. Liiklus on veidike teistsugune – ollakse veidike kuumaverelisemad. Kõik on aga hästi organiseeritud,» tunnistas Taaramäe.

«Olümpiakülal pole ka miskit viga. Kasarmus ja telgis ju ööbima ei pea.»

Oma silmaga on nüüdseks korralikult läbi vaadatud ka laupäevane võistlustrass. «Oleme kõik lõigud läbi sõitnud. Rada on raske. Võistluse lõpp on võrreldes algusega veelgi raskem. See on heas vormis meeste rada.»

Taaramäe tunnistas, et ta ei ole spetsiaalselt Rioks valmistunud ning juba paar päeva pärast olümpiat peab ta olema stardis Norras, kus on kavas Arctic Race. Mullu lõppes see jõuproov just eestlase võiduga.

«Otseselt valmistunud Rioks ei ole. Olen pigem ehku peal. Kui juhtub olema hea päev, siis on hea. Rada on muidu minu rada,» tunnistas ta.

«Tiitlivõistlustelt võib alati kõike oodata ja esikolmikusse võivad jõuda igasugused mehed. Mina pole tiitlivõistlustel veel nii rasket rada näinud,» sõnas Taaramäe.

Eestlased ei ole seni paika pannud ka kindlat sõjaplaani. «Ausalt öeldes ei ole arutanud,» rääkis Taaramäe. «Arvan, et alguses ründajatel pikka pidu pole. Tugevad meeskonnad on niimoodi komplekteeritud, et parimad mägironijad on kohal.»

Favoriitidest rääkides tunnistas eestlane, et suured meeskonnad neil arvatavasti silma peal ei hoia. «Staarid hoiavad ikka staaridel silma peal. Arvan, et meid ei jõuta jälgida. Pigem jääme neil kahe silma vahele,» lisas ta.

Viimase ettevalmistuse olümpia eel tegi Taaramäe Austrias ning eestlase sõnul sai ta seal ka kõik plaanitu ellu viia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles