Brasiilia avamäng olümpial lõppes mannetu viigiga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia kapten Neymar pettununa pärast viigimängu Lõuna-Aafrikaga.
Brasiilia kapten Neymar pettununa pärast viigimängu Lõuna-Aafrikaga. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamängude meeste jalgpalliturniiri avavoorus mängis Brasiilia, väravateta viiki Lõuna-Aafrika Vabariigi koondisega.

Barcelona jalgpalliklubi staarründaja Neymar, kes kandis avamängus kaptenipaela, ei suutnud oma meeskonda võidule tüürida, kuigi lõuna-aafriklased lõpetasid kohtumise kümnekesi. Viimaste seast teenis tunniajalise mängu järel teise kollase kaardi Mothobi Mvala, kes pidi seejärel suunudma duši alla.

Pärast esimest vooru asuvad A-alagrupis kõik neli tiimi võrdselt ühe punkti peal, sest Iraak ja Taani mängisid samuti 0:0 viiki.

Mehhiko, 2012. aasta Londoni olümpiamängudel triumfeerija, pidi leppima samuti viigipunktiga, kui nad mängisid valitseva maailmameistri Saksamaaga 2:2 viiki. Väravad lõid Mehhiko eest Oribe Peralta (52. minutil) ja Rodolfo Pizarro (62. minutil) ning Saksamaa poolelt Serge Gnabry (58. minutil) ja Mathias Ginter (78. minutil). Ligi kuu aega tagasi Euroopa meistriks kroonitud Portugal võitis D-alagrupis 2:0 Argentiinat. Väravad kanti Goncalo Paciencia (66. minutil) ning vahetusest sekkunud Pite (71. minutil) nimele. Kahe meeskonna peamised tähtmängijad Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi (lõpetas suve alguses koondisekarjääri – toim) turniiril kaasa ei löö.

Tiheda graafiku tõttu algas meeste olümpia jalgpalliturniir (nagu ka naiste oma – toim) enne avatseremooniat, mis toimub Eesti aja järgi 6. augustil kell 2.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles