Täna algavad Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane (paremal) ja Kristjan Rosenbeg Amsterdami EMil.
Janek Õiglane (paremal) ja Kristjan Rosenbeg Amsterdami EMil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eeloleval nädalavahetusel ehk 5.-7. augustil toimuvad Rakvere staadionil kõikide vanuseklasside mitmevõistluse Eesti meistrivõistlused kergejõustikus. Oodata on viimaste aastate kõrgeima tasemega võistlust.

Meeste kümnevõistluses asuvad meistrimedaleid jagama eelkõige tänavuse Amsterdami EM-koondislased Janek Õiglane (Audentese SK, isiklik rekord 7945) Kristjan Rosenberg (EMÜ SK, 7907) ja Mikk Pahapill (TTÜ SK, 8398). Lisaks EM-koondislastele on stardis ka mulluste Euroopa võistkondlike mitmevõistluse karikavõistluste koondise esinumber Taavi Tšernjavski (SK Elite Sport, 7744). Oma tänavuse esimese meeste kümnevõistluse võtab ette ka värske juunioride maailmameistrivõistluste pronksimees Johannes Erm (SK Leksi 44, 7879 U20). Viimaste aastate Eesti mitmevõistluse meistrivõistluste kõrgeima tasemega konkurentsi annavad oma panuse veel ka pikalt vigastuspausilt naasnud 2013. aasta sise-EMi seitsmevõistluse üheksanda koha mees Kaarel Jõeväli (Audentese SK, 7672), samuti alati kodustele konkurentidele vääriline vastane Ramo Kask (SK Leski 44, 7556) ning mullu hoogsalt 7500 punkti meeste hulka tõusnud Rauno Liitmäe (KJK Saare, 7509).

Naiste seitsmevõistluses on stardis kahtede viimaste Euroopa meistrivõistluste ning 2013. aasta MM kogemusega Mari Klaup (TÜASK), lisaks veel juunioride klassi kuuluv, kuid juba mullu Euroopa mitmevõistluse võistkondlike karikavõistluste koondisesse kuulunud Hanna-Mai Vaikla (KJK Lõunalõvi) ning esimest aastat noorsoo vanuseklassi (s.a. 1994-95-96) kuuluvad Kristella Jurkatamm (Tallinna SS Kalev) ja Margot Meri (SK Maret Sport). Väljaspool arvestust teeb kaasa Norra seitsmevõistluse esinumber Ida Marcussen.

Vaatamata sellele, et meesjuunioride esinumber Johannes Erm võistleb Eesti meistrivõistlustel meeste arvestuses, on meesjuunioride kümnevõistluses stardis ikkagi kolm Euroopa juunioride kümnevõistluse top 25 meest -  eesotsas Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev, 7592, Euroopa U20 2016. aasta edetabelis seitsmes koht) ning järgnemas Risto Lillemets (KJK Saare, 7290, 17.) ja Karel Tilga (Tartu SS Kalev, 7196, 24.)

Noormeeste A-vanuseklassis (U18, s.a. 1999-00) on stardis 13 mitmevõistlejat, kelle hulgas ka kõik kolm noormeest, kelle tänavune tippmark ületab juulikuus Tbilisis toimunud U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste normatiivi. Erki Mitman (Haapsalu KJK, 6802), Marttin Lepaste (Niidupargi KJK, 6611) ja Mihkel Holzmann (KJK Vike, 6527) peavad medalite jagamisel siiski tõsiselt pingutama, sest seljataga on hulk noormehi, kes võimelised konkurentsi tõsiselt sekkuma.

Neidude A-klassi seitsmevõistluses starti tulijate nimekirjas on koguni kuus nime, kes kvalifitseerusid tänavu ka vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustele Tbilisis. Enamik neist täitsid U18 EM-normatiivi küll üksikaladel, kuid Margit Kalk (Tartu SS Kalev, 5525) ja Leanne Siimumäe (KJK Kose 2000, 4977) on ka seitsmevõistluses näidanud vanuseklassi tiitlivõistluste normatiivi (4800) ületavat tulemust.

Lisaks nimetatud vanuseklassidele selguvad Rakveres ka B-klassi (s.a. 2001-02) ning esmakordselt ka C-vanuseklassi (s.a. 2003-04) mitmevõistluse (T ja P 6-võistlus) Eesti meistrid.

Kokku osaleb Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel ligi 150 sportlast 25 klubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles