Terror Sebastian Coe ümber: järjepidevad tapmisähvardused (3)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe.
Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe saab tapmisähvardusi, mida on arvatavasti põhjustanud Venemaa kergejõustiklaste eemalejätmine Rio olümpiamängudelt.

Ähvardused olevat niivõrd täpsete kirjeldustega, et kahekordne olümpiavõitja palus Ühendkuningriigi siseministeeriumilt abi, et selline väärkohtlemine lõpetataks enne Riosse sõitmist. 59-aastase endise tippsportlase isiklikku turvalisust ei peeta Brasiilias probleemiks, kus valvavad väidetavalt tänavatel korda relvastatud sõdurid, keda paikneb seal 85 000 ringis.

Samal ajal üritavad Londoni julgeolekuametnikud välja selgitada, kellelt pärinevad Coe suunas teele saadetud ähvardussõnumid, mis kestsid mitu nädalat. Hetkel viibib mees koos oma naise Carole’iga hästi turvatud hotellis. Asjaga seotud isik rääkis eile, et Coe on kindlas kohas ning ohust vaba. «Tema ümber on korraldatud kõige laiahaardelisem julgeolekuoperatsioon, mis iial olümpiamängudel ette võetud,» lisas ta.

Mehe enda sõnutsi üritab ta käituda normaalse inimese moel edasi, mille hulka kuulub ka lõunatamine olümpiakülas koos Suurbritannia delegatsiooni liikmetega. Samuti võtab Coe osa täna öösel 78 000 pealtvaatajat mahutaval Maracanã staadionil toimuvast neljatunnilisest avatseremooniast.    

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles