Bach: kahel eelmisel OMil põrusid dopinguga ligi 100 sportlast (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Bach Rio olümpiamängudel.
Thomas Bach Rio olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach sõnas pärast eilset istungit, et ligi 100 Pekingi (2008. aastal) ja Londoni (2012. aastal) olümpiamängudel kogutud dopinguproovi on osutunud kordusanalüüside järel positiivseteks, kuigi neid võib veel lisanduda.

«Ma usun, et te olete teadlikud mitmetest meetmetest, mida me (ROK) oleme rakendanud,» sõnas Bach ajakirjanikele pärast Brasiilias Rio de Janeiros toimunud 129. istungit. «Me võtsime enda peale põhjalikult kavandatud taasanalüüsiprogrammi seoses 2008. ja 2012. aasta suveolümpiamängudega. Seniste tulemuste põhjal võime juba öelda, et ligi sada sportlast põrusid dopingukontrollis, mistõttu nad ei osale tänavustel olümpiamängudel Rios,» rääkis ta.

Samuti ütles olümpia tippametnik, et kõik sel suvel Brasiilias võetud proovid kogutakse kokku ning säilitatakse järgmised kümme aastat, mil võib neid igal hetkel uuesti lahata. «Dopingujuhtumite eest karistamist Rios ei vea enam ROK, vaid see kuulub nüüdsest sõltumatu Spordi Arbitraažikohtu (CAS) tööülesannete hulka,» lisas Bach.

31. suveolümpiamängud Rio de Janeiros toimuvad 5.-21. augustini. Paraolümpiamängud aga 7.-18. augustil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles