Venemaa lippu kannab Rios võrkpallur

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Tetjuhhin.
Sergei Tetjuhhin. Foto: volley.ee

Venemaa lippu kannab Rio de Janeiro olümpiamängude avatseremoonial kuuendat korda Venemaa olümpiakoondisesse pääsenud Sergei Tetjuhhin. Täiskomplekt olümpiamedaleid on tal juba olemas, aga isu veel ühe aumärgi järele pole otsas. Selleks tuli natuke oma sõnu süüa, sest pärast olümpiavõitu Londonis lubas Tetjuhhin oma kohast koondises loobuda.

Aga niipea, kui ta kõhklema lõi, oli toetajaid ja ergutajaid rohkesti. Kõigil neil püsis meeles Tetjuhhini panus, eriti Londoni olümpia finaalis. Arvestades Tetjuhhini vanust (41), ei hakatud teda tänavu koduklubis Belgorodis ja koondises väga koormama ja vaadati läbi sõrmede tõsiasjale, et üsna paljudes Superliiga mängudes oli tema rünnakuprotsent vaid 30 ringis. Samas on ta koondises üks väheseid, kes tervise üle ei kaeba, vahendab Volley.ee.

Tetjuhhin on kümnekordne Venemaa meister ja neljakordne Euroopa Meistrite liiga karikavõitja. Olümpiamedalid pärinevad juba neli olümpiat tagasi: Sydneyst (2000. aastal) hõbe, Ateenast (2004. aastal) ja Pekingist (2008. aastal) pronks, Londonist (2012. aastal) kuld. Lisaks suur hulk teisi auhindu - Venemaa aasta sportlane, MVP'd (turniiride parim mängija - toim) jne. Lipukandjaks esitati veel mitu kandidatuuri, aga Tetjuhhin sai võidu ka selles arvestuses. Varasematel olümpiamängudel on impeeriumi lipuga marssinud maadleja Aleksandr Karelin, käsipallur Alensandr Lavrov, ujuja Aleksandr Popov, korvpallur Aleksei Kirilenko ja tennisist Maria Šarapova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles