Nurmsalu olümpiadebüüdist: veidi oli ärev, aga muidu võistlus nagu võistlus ikka

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Nurmsalu Rio olümpiamängudel.
Laura Nurmsalu Rio olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter

Eestlastest esimesena Rio olümpial startinud Laura Nurmsalu sai naiste vibulaskmise eelringis 625 silmaga 35. koha ning alustab selle alusel paika pandud duell-laskmist ukrainlanna Veronika Martšenko vastu.

22-aastane Nurmsalu tunnistas, et tundis ärevust. «Veidi oli ikka ärev, aga muidu võistlus nagu võistlus ikka. Koht on enam-vähem, tulemus pole kõige parem. Kümme silma võis minna närvide nahka, et ikkagi olümpia, võib-olla mõte töötas rohkem kui vaja oleks olnud,» võttis sportlane oma soorituse kokku.

Laskmine kulges suures kuumuses ja vahepeal üsna keerutava tuulega, mis Nurmsalu treeneri Aune Variku sõnul sihtimise üsna keeruliseks teeb. Enne pausi oli eestlanna 312 punktiga 42. kohal.

Play-offis ehk duell-ringis liigub võitja edasi ja kaotaja jaoks on võistlus lõppenud. «Seal ei andesta enam ükski nool mulle enam viga. Aga ma sugugi ei tahaks veel asju pakkida, vaid enam-vähem lõpuni välja minna,» vaatas Nurmsalu järgmisele proovikivile. Duell-laskmine peetakse 8. augustil.

Treener Varik lisas, et temagi ei pääsenud närveerimisest. «Kohati oli tunne nagu oleks ise seal joonel! Aga Laura oli tubli, esimene olümpia ja duellides alles laskmine algab! Seeria-seerialt läks meie mõlema olemine paremaks. Tuul keerutas vahepeal ja lõi Laura rütmi segamini,» sõnas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles