Hästi! Kangert sai Rios üheksanda koha, Taaramäe katkestas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängude meeste jalgratta grupisõidus tegi suurepärase etteaste Tanel Kangert, kes sai üheksanda koha. Kuldmedali võitis belglane Greg van Avermaet, kes alistas finišiheitluses taanlase Jakob Fuglsangi. Kolmandana lõpetas poolakas Rafal Majka.

Teise eestlasena stardis olnud Rein Taaramäe püsis pikalt pildis ja oli ka jooksikute hulgas, kuid lõpuks tema jõud rauges ning mees astus kõrvale.

Kokku alustas 241,6 km pikkust katsumust 141 meest.

Tänane järjestus:

1. Greg Van Avermaet 6:10.5

2. Jakob Fuglsang 6:10.05

3. Rafal Majka 6:10.10

4. Julian Alaphilippe 6.10.27

5. Joaquim Rodriguez Oliver 6:10.27

9. Tanel Kangert 6:11.52

Enne võistlust: Trass algab ja lõppeb Copacabana kindluse juurest. Esmalt sõidetakse 39 kilomeetrit rannaäärsel teel, kus märkimisväärseid tõuse pole. Seejärel läbitakse neli korda 24,8 km pikkust Grumari ringi, kus igal ringil on üks lühike, aga järsk tõus. Pärast seda sõidetakse mööda rannaäärseid teid taas Copacabana juurde, kus jõutakse raja viimase ja kõige raskema osani - 25,7 km pikkusele Vista Chinesa ringile, mida läbitakse kolm korda.

Seal ringil tuleb ratturitel läbida 8,9 km pikkune esimese kategooria raskusastmega tõus, keskmise tõusuprotsendiga 6,2. Viimased 12 km on taas siledad. Võitjad peaksid finišisse jõudma Eesti aja järgi orienteeruvalt 21.20.

Meeste grupisõidu rajaprofill:

Foto: Pm

Nii Taaramäe kui Kangert tõdesid neljapäeval Rios toimunud pressiüritusel, et rada on nende jaoks sobiv, aga spetsiaalselt nad olümpiaks valmistunud pole. Seega on raske ka ennustada, mis vormis Eesti rattaässad täpselt on.

«Meie jaoks ei esine sellist asja nagu olümpiatsükkel. Meil on omad võidusõidud, kus peame head olema. Seega on ratturitel võrreldes paljude teiste aladega olümpial stressi vähem,» tunnistas Kangert. «Saame vabamalt võtta ja ei pea muretsema, mis juhtub, kui olümpia ei õnnestu.»

Favoriitideks peetakse eelkõige tänavuse Tour de France'i võitjat Chris Froome'i (Suurbritannia), Alejandro Valverdet (Hispaania) ning kõrges mängus on ka Katjušas sõitva Taaramäe klubikaaslane Katjušast Joaquim Rodriguez (Hispaania) ja Kangerti meeskonna Astana liidrid Vincenzo Nibali ja Fabio Aru (mõlemad Itaalia).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles