Pehka U18 koondise väljalangemisest: ka EMile mitte tulnud mängijad võiks sellele mõelda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Pehka.
Rauno Pehka. Foto: Liis Treimann

Korvpalli U18 B-divisjoni EMi veerandfinaalis Skopjes Slovakkia 67:71 paremust tunnistanud Eesti koondise peatreener Rauno Pehka ütles Basket.ee-le, et paljude põhimängijate eemalejäämisel pidi Eesti mängima väga lühikese koosseisuga.

«Üks võistkond oli platsil siiski natuke suurem ja füüsiliselt tugevam. Kahel positsioonil oli tuntav mismatch - nende kolm oli 203 cm, neli 206 ja viis 208. Toime tulime sellega niivõrd-kuivõrd. Mõnel paremal päeval oleksime neid ehk võitnud, aga täna ei kukkunud vajalikel hetkedel ka visked. Nemad samas tabasid pea eksimatult vabaviskeid (samas olles turniiril ennem tabanud neid üsna kehvasti - toim.),» kirjeldas Pehka.

Ta jätkas: «Vastab tõele, et mängisime nelja tagamängija pluss ühe pikaga. Kui mõelda nüüd nendele pikematele mängijatele, kes meil siit EMilt puudu on, siis võib ju hetkel teoretiseerida, et A-divisjoni koht jäi võibolla nelja punkti kaugusele. Ka need mängijad võiks selle peale mõelda. Meil oli neli lühikest paratamatult sees resultaadi huvides, kunstlikult võisime ka vahepeal pikemaid sisse tuua. (Ainus tsenter) Matthias Tass aga mängis lõpuks tänagi 38 minutit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles