Eesti neljapaat võitis oma eelsõidu ja pääses otse finaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelsõidu võitnud Eesti neljapaat
Eelsõidu võitnud Eesti neljapaat Foto: Tairo Lutter

Suurte lootustega Rio olümpiale sõitnud sõudmise paarisaeruline neljapaat (Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo) võitis oma eelsõidu ja pääses otse finaali. Seega on koht olümpiamängude esikuuikus juba kindel. Finaal sõidetakse 10. augustil Eesti aja järgi kell 16.22.

Esimese eelsõidu tulemused: 1. Eesti 5.51,71, 2. Ukraina +1,19, 3. Saksamaa +1,92, 4. Uus-Meremaa +7,42, 5. Kanada +6.34,54.

Teises eelsõidus näitas parimat minekut Austraalia. Lisaks pääses otse finaali ka Poola.

Teise eelsõidu tulemused: 1. Austraalia 5.50,98, 2. Poola 5.51,28, 3. Šveits 5.51,52, 4. Suurbritannia 5.52,77, 5. Leedu 5.58,70.

Seega on koha finaalis taganud Eesti, Ukraina, Austraalia ja Poola.

Esmaspäevases vahesõidus osalevad Saksamaa, Kanada, Uus-Meremaa, Šveits, Suurbritannia ja Leedu. Sellest kuuikust pääseb finaali veel kaks paremat.

Enne võistlust: eestlased võivad olla loosiga rahul. Eesti neljapaat sõidab laupäeval esimeses vahesõidus, kus vastamisi minnakse Londoni olümpiavõitja Saksamaaga ning Ukraina, Kanada ja Uus-Meremaaga.

Teise poolfinaali moodustavad tänavuse hooaja valitseja Austraalia, alati tugev Suurbritannia, tänavu head hoogu näidanud Šveits, EM-hõbe Leedu ning ka Poola.

Mõlemast eelsõidust pääsevad kaks paremat paatkonda otse 10. augustil peetavasse finaali. Mõlema sõidu kolm kehvemat jätkavad 8. augustil vahesõidus. Vahesõidu kaks paremat pääsevad omakorda samuti A-finaali. Vahesõidu neli kehvemat heitlevad 10. augustil B-finaalis.

Eelsõitude koosseise vaadates on seega eestlastel hea võimalus murda end otse järgmise nädala kolmapäeval peetavasse finaali. Kui Saksamaa on alati tugev, siis Ukraina ei ole viimasel ajal kõige võimsam olnud. Kanada ja Uus-Meremaa ei taganud eelmisel aastal MMi kaudu endale OM-pääset ja Riosse jõuti alles tänavu Luzerni lisaregati kaudu. Seejuures jõudis Uus-Meremaa olümpiale alles pärast venelaste diskvalifitseerimist dopingu tarvitamise tõttu.

Tänaste eelsõitude koosseisud:

Esimene eelsõit: Saksamaa, Ukraina, Eesti, Kanada, Uus-Meremaa

Teine eelsõit: Suurbritannia, Šveits, Poola, Leedu, Austraalia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles