Eesti noortekoondis alistas EMil Küprose

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: AFP / Scanpix

Eesti U16 tütarlaste korvpallikoondis alustas Rumeenias peetavat B-divisjoni EMi 53:44 võiduga Küprose üle.

Pea kohtumise esimesed neli minutit ei saanud eestlannad ühtegi punkti, ehkki näitasid nii vaheltlõikeid kui ka blokke. Kui Victoria-Ida Vähi aga esimese kolmesega korvil kaane maha sai, hakkas mäng juba tasapisi minema. Umbes pooleteise minutiga viigistati seis ning veerand kulges küllalt tasavägiselt lõpuni. Vile kõlades olime siiski väikses eduseisus, 17:15.

Teise veerandi alguses anti Küprose naiskonnale esimese veerandi eest tagasi – esimene punktilisa nende skoorile alles veerandi keskel. Seni viskasid eestlannad küllalt enesekindlalt nii lähedalt kui kaugelt ja veerandi keskel oli meie eduseis juba 26:15. Küpros lisas küll teisel veerandipoolel oma skoorile veidi, kuid selline jõuvahekord säilis ka veerandi lõpuni, mil seisuks 31:20.

Teise poolaja alguses tegid skoori küll mõlemad pooled, kuid eestlannad veidi aktiivsemalt ja vahe suurenes. Kui mängida veel viis ja pool minutit, oli seis meie kasuks juba 42:24. Siis aga ärkas ka Küpros, kes hakkas tabama kaheseid ja vabaviskeid, lõpetas meie skooritegemise sootuks ning tuli jõudsalt järgi. Veerandi lõpus juba hoopis ohtlikum seis, 42:34 – ikka meie kasuks, kuid vaid 8 punkti ja 10 minutit mänguaega veel ees.

Viimase veerandi alguses jätkasid küproslannad heal lainel, vähendades kiirelt vahe viieni, kuid eesti tütarlapsed mängu siiski nii kergekäeliselt ära andma ei soostunud. Ehkki visketabamusega oli viimasel veerandil jätkuvalt probleeme, suudeti mõned olulised siiski ka ära panna ning vahet üsna stabiilsena hoida ja vastaseid mitte külje alla lasta. Vastaste probleemid vabavisete tabamisega olid samuti edu hoidmise seisukohast igati tänuväärsed ning lõpuvileks oli tablool siiski meie viisakas eduseis 53:44.

Eesti resultatiivseim oli Janne Pulk 15 punktiga, Victoria-Ida Vähi ja Berit Loomägi lisasid 14 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles