Beljajeva: jäin liiga passiivseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva (vasakul) ja Emese Szasz Rio olümpial
Julia Beljajeva (vasakul) ja Emese Szasz Rio olümpial Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel naiste epee vehklemise avaringis ungarlannale Emese Szaszile kaotanud Julia Beljajeva tõdes, et jäi võitluses liialt passiivseks. Ta asus küll kohtumist 4:1 juhtima, ent andis edu kiiresti käest ning vastane pääses turvaliselt ette.

«Alguses olin ise aktiivne ja otsisin rünnakuks võimalusi, kuid siis andsin initsiatiivi vastele,» iseloomustas Beljajeva kohtumist. «Mõnikord juhtub nii… kontroll enese üle kaob. Pettumus on muidugi suur. Kaks aastat töötasime selle nimel, et olla siin parimas vormis. Tegelikult ei saa ma öelda, et vorm on halb, kuid vastane oli minu jaoks ebamugav. Seda näitas ka varasemate kohtumiste statistika.»

Beljajeva jaoks pole olümpia siiski lõppenud – ees ootab naiskonna turniir. «Võib-olla täna kurvastan, kuid ma ei hakka liialt kaotusele mõtlema, vaid valmistun võistkondlikuks turniiriks,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles