Rio korvpalliturniir algas üllatusega: Austraalia pani Prantsusmaa paika

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja vigastusest paranenud Andrew Bogut oli Austraalia üks võtmemängijaid.
Äsja vigastusest paranenud Andrew Bogut oli Austraalia üks võtmemängijaid. Foto: Eric Gay/AP

Rio olümpiamängude korvpalliturniir algas päris korraliku üllatusega, sest kindlaks medalikandidaadiks peetud Prantsusmaa kaotas A-grupis ettearvamatule Austraaliale koguni 66:87.

Austraalia võitis esimese poolaja 36:33 ja läks järgmisel 20 minutiga Prantsusmaalt veelgi eest ära. Kolmas veerandaeg võideti 25:15 ja neljas 26:18.

Rohelise mandri esindust vedasid neli oodatud liidrit. Patrick Mills viskas 21 punkti ja andis viis resultatiivset söötu, äsja vigastusest paranenud tsenter Andrew Bogut panustas 18 punktiga, teine jõuline eesliinimängija Aron Baynes viskas 14 punkti ja võttis 8 lauapalli ning Matthew Dellavedova lisas 4 punktile koguni 10 korvisöötu.

Koguni 17 pallikatust teinud prantslastele tõi Tony Parker 18 punkti, Mickael Gelabale lisas 13 punkti ning kapteni Boris Diaw arvele jäi 9 silma. Euroliiga parim mängija Nando de Colo piirdus vaid kuue punktiga.

Olümpiaturniiri A-gruppi kuuluvad veel suurfavoriit USA, Serbia, Hiina ja Venetsueela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles