Katkestanud Taaramäe tegi, mis suutis ja aitas sõpra (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert ja Rein Taaramäe Rio grupisõidus
Tanel Kangert ja Rein Taaramäe Rio grupisõidus Foto: Tairo Lutter

Rio olümpial meeste jalgratta grupisõidus lõpu eel katkestanud Rein Taaramäe oli sõidu vältel väga palju pildis. Pärast finišit ta löödud mees ei olnud, sest sai veidi sõpra (üheksandaks tulnud Tanel Kangertit - M.G.) aidata ja kripeldama midagi ei jäänud.

«Midagi ei juhtunud, lihtsalt, kui ei ole, siis ei ole. Kui jõuad, siis jõuad, kui ei jõua, siis ei jõua,» kommenteeris ta katkestamist. «Ütlesin ka Tanelile enne, et ega see seis väga hea ei ole. Aga kui minek oli, siis kuna jõudsin veel kaasa minna, siis mõtlesin, et lähen: saab vähemalt pilti! Niisama seal pundis konutada on ka mõttetu,» kirjeldas rattur võistlust.

Taaramäe sõnul oli lõpuks võidu noppinud belglase Greg van Avermaeti hea minek ka rajal näha. «Oli küll näha, kõik teised olid ju seal pundis paberi peal mägironijad, tema mitte. Ses osas on see väga üllatav, et ta võitis. Aga kui tema vahetuse võttis, siis oli näha, et hoog tõusis ja taga oli raskem,» Taaramäe.

«Sain ka peagruppi natuke sikutada, Tanelile pudelid ja geele anda. Teadsin siia tulles, et ma ei ole tippvormis, sest pole nii kaua võistelnud. Mõtlesin ka, et äkki saab kuidagi teist meest abistada, selles mõttes läks korda.»

«Sikutasin veel kõik mahlad välja, kuni eelviimase tõusu otsas, kui üks ring jäi veel minna, siis ma istusin tee äärde maha, sest nii hullud krambid olid ja enam ei suutnud,» lisas ta. Krampide põhjuseks oli ratturi sõnul vähene võistlemine viimastel kuudel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles