Kahasse täidetud eesmärk ja kaastunne Eesti sportlastele

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert ületas Rio olümpial finišijoone üheksandana.
Tanel Kangert ületas Rio olümpial finišijoone üheksandana. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Olümpia eel andsid meie kaks parimat jalgratturit Tanel Kangert ja Rein Taaramäe mõista, et kuna nende alal maailma suurimaks spordipeoks mitu aastat spetsiaalselt ei valmistuta, pole neil ka erinevalt paljudest kaasmaalastest suuri pingeid. Anti endast niipalju, kui jalas jõudu oli, ja tõdeti, et kahe peale sai seatud eesmärk täidetud: Kangert tuli kümne sekka (sai üheksanda koha). Üheskoos ajakirjanike ette tulnud Vändrast pärit ratturid leidsid pärast ränka pingutust veel kaastunnet teistele Eesti sportlastele. 

«Erinevalt teistest meil õnneks olümpiaks sellist eraldi valmistumist neli aastat ei ole. Tuleme siia ja üritame lihtsalt endast maksimumi anda, läheb, kuidas läheb. Pole seda hirmu, kas saab EOK-lt toetust, millest sõltub, kas saame laagreid jms teha. Selles osas on teistel meie sportlastel tunduvalt raskem. Tihtipeale mõtlen, kuidas nad suudavad selle pingega toime tulla. Võistlusi on vähe ja kui oled näiteks maailmameistrivõistlustel kümnes, siis ei saa midagi, toetust on raske leida ja olümpia on selles mõttes väga oluline,» arutles Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles