Leedu oli lähedal hävingule, aga suutis siiski Brasiiliat võita (2)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängude korvpalliturniiril peavad teisel võistluspäeval esimese vooru kohtumised B-alagrupi meeskonnad. Esmalt läksid vastamisi grupi üks favoriite Leedu ja korraldajamaa Brasiilia. Leedu võitis esimese poolaja koguni 58:29, aga lõpuks jäi edust alles vaid kuus punkti (82:76).

Seisul 71:75 oli Brasiilial võimalus mäng isegi enda kasuks pöörata, aga brasiillaste resultatiivseimana 21 punkti toonud Leandro Barbosa viskas poolteist minutit enne lõppu mööda ja järgneval rünnakul tabas Domantas Sabonis korvi alt koos veaga. Leedu suurim punktiviskaja oli Mantas Kalnietis 16 silmaga, Paulius Jankunase arvele jäi 15 punkti.

Enne kohtumist: Leedu korvpallis pole praegu just hiilgeajad, aga tase on nii kõrge, et poolfinaali pääs on igati reaalne eesmärk. Pärast Šarunas Jasikeviciuse karjääri lõppu on Leedu koondise kaubamärgiks olnud tugev eesliin, ent rahvusvahelise klassiga tagamängijaid napib.

Seda imekspandavam, kuidas nii selge puudujäägiga koosseis suudab nii stabiilselt medalimängu sekkuda. Ka nüüd polnud peatreeneril Jonas Kazlauskasel üldsegi lihtne nuputada, keda võtta ja keda jätta. Lisaks n-ö kvaliteetmängijatele Mantas Kalnietisele ja Renaldas Seibutisele pääsesid tagameestest seekord Kazlauskase valikusse Vilniuse Lietuvos rytases keskmiselt 20 minutit platsile saanud Adas Juskevicius, Kreeka tugevuselt teises liigas (!) mänginud Vaidas Kariniauskas ja Hispaania liiga tagumise otsa klubis Manresa leiba teeninud Marius Grigonis.

Eesliinis on kõige olulisemateks lülideks endiselt Jonas Maciulis ja Jonas Valanciunas. Põnev on jälgida ka Arvydas Sabonise poja Domantase arengut, sest erinevalt eelmise aasta EMist on tal seekord lootus tähtsatel hetkedel rohkem platsile saada. Puudujatest tuleb esile tõsta seljaga kimpus olevat ja endiselt klubi otsivat Donatas Motiejunast.

Leedu vastane Brasillia on viimastel nädalatel kontrollmängudes sammunud võidult võidule. Rumeenia ja Hiina alistamine pole midagi maailmarevolutsioonilist, aga peale nende on jaks üle käinud ka Austraaliast ja just Leedust.

B-grupis mängivad veel kell 1 Hispaania - Horvaatia ning Eesti aja järgi kell 4.30 kohtuvad Argentiina - Nigeeria.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles