Novosjolov treenis Brasiilia sõjaväebaasis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Tairo Lutter

Neljandat korda olümpiamängudel osalev vehkleja Nikolai Novosjolov oli võistluseelset intervjuud andes varasemaga võrreldes hoopis pingevabama olekuga. Mehe enda sõnul, ei tähenda see aga seda, et seekord oleksid eesmärgid varasemast madalamad.

«Londoni olümpiale läksin teistsuguses seisu, olin samal suvel tulnud EMil hõbedale ning ootused olid väga kõrged. Seekord püüan võtta asju pingevabamalt,» selgitas ta. Tõsi, võrreldes nelja aasta taguse ajaga, on ka Novosjolovi staatus pisut muutunud.

Toona sai ta kõik, mis tahtis ning nii oli temaga olümpial kaasas ka sparringupartner Marno Allika. Seekord täidab sama rolli füsioterapeut, kes, tõsi küll, on ka varem vehklemisega kokku puutunud.

Novosjolov andis vormile viimast lihvi kohalikus sõjaväebaasis asuvas vehklemisklubis. Samas valmistus ka Brasiilia koondis. «Kõik on sujunud hästi, probleeme pole olnud,» hindas kahekordne maailmameister oma ettevalmistust. Kuigi kogemusi jagub, tunnistas ta siiski ka võistlusärevuse tekkimist. «Olümpiamängud on ikkagi natuke teistsuguse tähendusega võistlus.»

Novosjolovi esimeseks vastaseks loositi Lõuna-Korea vehkleja Kyoungdoo Park. «Tegemist on tugeva vastasega. Tunneme teineteist hästi ja oleme palju teineteise vastu vehelnud,» rääkis Novosjolov. «Otsustavaks saab see, kas ja kui palju suudetakse teineteist üllatada.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles