Ametlik kinnitus: Siim-Sander Vene karjäär jätkub Venemaal Ühisliiga klubis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (nr 11) tõmbab suvel taas koondisesärgi selga.
Siim-Sander Vene (nr 11) tõmbab suvel taas koondisesärgi selga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti korvpallikoondise ääremängija Siim-Sander Vene sõlmis aastase lepingu Ühisliigas mängiva Venemaa klubi Nižni Novgorodiga, teatab eestlase uus tööandja oma koduleheküljel.

25-aastane Vene on viimased kümme aastat veetnud Kaunase Žalgirise ridades, kuid lahkus sealt suvel. Eelmisel hooajal osales Vene Euroliigas 20 mängus, viskas keskmiselt mängus 3,3 punkti, võttis 1,1 lauapalli ja andis 0,7 korvisöötu. Mullu Eesti koondisega EM-finaalturniiril mängides jäi Vene saagiks keskmiselt 10 punkti, 6,4 lauapalli ja 1,6 korvisöötu mängus.

«Agent ütles mulle paari nädala eest, et Nižni Novgorod on minust huvitatud. Rääkisin peatreeneriga, arutasime minu võimalusi meeskonda pääseda ja siis langetasin otsuse. Sel suvel lõppes mu leping Žalgirisega ja tahaksin kümne aasta järel midagi uut proovida,» lausus Vene klubi koduleheküljele. «Nižni sobib selleks suurepäraselt. Olen klubiga hästi tuttav, sest kahe aasta eest mängisime Žalgirisega nende vastu Euroliigas. Lisaks olen jälginud Nižni käekäiku Ühisliigas. Hetkel ei sea ma endale veel algavaks hooajaks kindlaid eesmärke, tahan lihtsalt korvpalli mängimist ja võitmist nautida,» lisas Vene.

«Siim kuulus küll Žalgirise ridadesse, kuid jäi alati liidrite varju. Nüüd on tal võimalus näidata, mida suudab, ning tuua välja kõik oma parimad omadused. Kavatseme teda kasutada nii number kolme kui ka number nelja positsioonil,» sõnas klubi kodulehele Nižni Novgorodi lätlasest peatreener Artūrs Štālbergs. «Meeskond on peaaegu komplekteeritud ja ootan põnevusega hooaja ettevalmistusperioodi algust.»

2000. aastal asutatud klubi jõudis hooajal 2013-14 Ühisliigas finaali, ent kaotas seal Moskva CSKA-le. Järgmisel hooajal vannuti poolfinaalis mängudega 0:3 alla samuti CSKA-le, viimati lõpetas Nižni Novgorod Ühisliiga hooaja põhiturniiri seitsmendana ning kaotas play-off'i avaringis 0:3 Kaasani Unicsile.

Hooajal 2014-15 Euroliigas mängides jõuti seal 16 parema sekka, kus jäädi vahegrupis kolme võidu ja 11 kaotusega viimaseks. Eelmisel hooajal tegi Nižni Novgorod kaasa Eurocupil ja jõudis veerandfinaali, kus kaotas kahe mängu kokkuvõttes üheksa punktiga hilisemale finalistile Strasbourgile. Lisaks Venemaa korvpalluritele kuuluvad meeskonna nimekirja veel ameeriklased Kenny Boynton ja DeAndre Kane, lätlane Ingus Jakovičs ja Austria passiga sloveen Rašid Mahalbašić.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles