Eesti korvpallikoondis kaotas Saksamaale, aga näitas hinge (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis kohtus tugeva Saksamaa koondisega ja kaotas 66:71. Eesti oli esimese poolaja järel küll 24:35 taga, aga teine poolaeg kujunes tasavägiseks. Lõpuminutitel olid Saksa koondislased siiski mõnevõrra kindlamad. Eesti resultatiivseim oli Rain Veideman 13 punktiga.

Enne kohtumist: 2017. aasta EM-valikturniiriks valmistuvale Eestile on see lühikese aja jooksul kolmas kontrollmatš. Reedel ja laupäeval võideti kahel korral Kosovot, reedel olid Eesti võidunumbrid 76:67, laupäeval 74:64.

Saksamaa pidas laupäeval kontrollmängu Soomega, põhjanaabrid võitsid 86:79 (40:42). Kui Soomel olid resultatiivsemad Petteri Koponen ja Alexander Madsen, siis Saksamaal 16 punktiga Paul Zipser, 15 punkti ja 10 lauapalli lisas Daniel Theis.

Lisaks Chicago Bullsiga lepingu teinud 203 cm pikkusele Zipserile ja Bambergis mängivale sama pikale Theisile on Saksa võimsas eesliinis ka 218 cm pikkune Tibor Pleiss (Utah Jazz), 208 cm pikkune Robin Benzing (Zaragoza) ja 213 cm pikkune Johannes Voigtmann (Vitoria Laboral Kutxa).

Kahte Saksamaa kõige kuulsamat korvpallurit - koondisekarjääri lõpetanud Dirk Nowitzkit ja Atlanta Hawksi mängujuhti Dennis Schröderit - Tallinnas siiski ei näe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles