Klavani klubiga võib liituda Norra supertalent

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Ödegaard
Martin Ödegaard Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool püüab algavaks hooajaks väravata oma ridadesse 17-aastast Martin Ødegaardi.

Ødegaard kuulub küll Madridi Reali nimekirja, kuid seal talle suure tõenäosusega tänavu mänguaega ei jagu. Seega püüab Liverpool norralast väravata enda ridadesse laenulepingu alusel. Väidatavalt on Real nõus mehe välja laenama tingimusel, et talle jagub piisavalt mänguaega mõne klubi põhimeeskonnas.

Ødegaardi peetakse jalgpallimaailma üheks suuremaks talendiks. Norra klubi Strømsgodseti põhimeeskonnaga hakkas ta treenima juba 13-aastaselt. Kui Ødegaard oli 15 aastat ja 118 päeva vana tegi ta oma debüüdi Norra kõrgliigas. Oma esimsel hooajal sai ta kirja 23 mängu ja viis väravat.

Seejärel tundis teismelise vastu huvi pea iga jalgpalli tippklubi, kuid lõpuks värbas ta oma ridadesse Madridi Real. Hispaania tippklubis tegi ta liigadebüüdi kui vanust oli 16 aastat ja 157 päeva. Gatafe vastu vahetas norralane välja Cristiano Ronaldo, kuid seni on see kohtumine jäänud tema ainsaks mänguks Hispaania kõrgliigas. Peamiselt on Ødegaard mänguaega teeninud Reali duubelmeeskonnas.

Norra koondise eest debüteeris ta 15-aastaselt ja seni on noormehel kirjas üheksa mängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles