Järjekordne suuretendus sai võimsa ja kuldse alguse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taas kuldmedal. Michael Phelps on nüüd võitnud olümpiamängudel 19 kuldset medalit.
Taas kuldmedal. Michael Phelps on nüüd võitnud olümpiamängudel 19 kuldset medalit. Foto: SCANPIX

2004. aasta Ateena olümpial publikut kuue kuldmedaliga vaimustanud Michael Phelps tegi endast elava legendi neli aastat hiljem Pekingis, kui ta lisas kogusse veel kaheksa olümpiakulda. 2012. aastal Pekingis tõusis ta medalite üldarvult juba läbi aegade suurimaks, võites neli olümpiakulda lisaks. Kõigest sellest on mehele aga vähe, Rios lisas ta oma kontosse veel ühe, ja loomulikult ihkab 31-aastane legend veelgi lisa.

Karjääri jooksul 19 OM-kulda ja kokku 23 medalit võitnud ameeriklane pakub kõneainet alati ja huvi imemehe vastu on niivõrd suur, et Brasiilia suurlinnas on ka ajakirjanikel tõsiseid raskusi, et ujumise finaali üldse enda silmaga näha.

Esimese kulla sai Phelps Rios kaela meeste 4x100 m teateujumises, kus ameeriklane ujus suurepärase teise vahetuse ja tõstis USA liidriks. Phelpsi aeg 47,12 oli parim, mille ta on kunagi olümpiamängude teateujumistes kirja saanud. Ehk Phelps on isegi paremas vormis, kui enda karjääri tipphetkel, 2008. aastal Pekingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles