Novosjolov langes Rio olümpiamängudel veerandfinaalis (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Epeevehkleja Nikolai Novosjolov alistas Rio de Janeiro olümpiamängude individuaalturniiri kaheksandikfinaalis närvesöövas kohtumises Venezuela vehkleja Francisco Limardo 15:12, kuid pidi siis veerandfinaalis tunnistama valitseva maailmameistri ungarlase Geza Imre paremust.

Kohtumises Imre vastu läks Novosjolov küll  matši 3:1 juhtima, kuid õige pea Imre viigistas ja asus omakorda 10:7 ette. Saadud edu 41-aastane Ungari vanameister enam käest ei lasknud ja lõpetas matši 15:9 võiduga.

32 parema hulgas võitis Novosjolov korealast Kyoungdoo Parki 12:10. Kokkuvõttes sai Novosjolov tubli 8. koha, mis on ühtlasi ka tema parim tulemus olümpialt.

Enne võistlust:

Novosjolovi esimeseks vastaseks loositi Lõuna-Korea vehkleja Kyoungdoo Park. «Tegemist on tugeva vastasega. Tunneme teineteist hästi ja oleme palju teineteise vastu vehelnud,» rääkis Novosjolov. «Otsustavaks saab see, kas ja kui palju suudetakse teineteist üllatada.»

Novosjolov andis vormile viimast lihvi kohalikus sõjaväebaasis asuvas vehklemisklubis. Samas valmistus ka Brasiilia koondis. «Kõik on sujunud hästi, probleeme pole olnud,» hindas kahekordne maailmameister oma ettevalmistust. Kuigi kogemusi jagub, tunnistas ta siiski ka võistlusärevuse tekkimist. «Olümpiamängud on ikkagi natuke teistsuguse tähendusega võistlus.» 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles