Karlson ja Sula krooniti mõlemad kuuekordseteks Eesti meistriteks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuekordne Eesti meister 2016 Joosep Karlson (vasakul) Andreas Baumiga
Kuuekordne Eesti meister 2016 Joosep Karlson (vasakul) Andreas Baumiga Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel 6.-7.augustil Tallinnas Harku järvel läbiviidud Eesti Meistrivõistlustel aerutamises osales kokku 121 sportlast üle Eesti. Neist 70 aerutajat selgitasid välja noorteklassi paremiku

Soodsates ilmastikutingimustes toimunud võistlused viidi läbi kahel olümpiadistantsil – 200 ja 1000 meetri pikkustel radadel. Lisaks võisteldi 500 meetri distantsil.

Tänavu Euroopa Meistrivõistluste finaalis 9. koha ning U-23 Maailmameistrivõistluste finaalis 8. koha välja sõitnud pärnakast kanuumees Joosep Karlson näitas head sõitu ka Eesti Meistrivõistlustel, saavutades kõigil distantsidel esikoha, tulles seeläbi 6-kordseks Eesti Meistriks 2016 aastal. Pärnu Kalevi Aerutamisklubi esindaja Karlson võttis kindla võidu ka 200, 500 ja 1000 meetri distantsidelt kahekanuul koos Andreas Baumiga Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist.

Kaasahaaravaks osutus ka meeste 200 meetri finaalsõit, kus meie aerutamise esisprinter, SAK Tartu esindaja Kaspar Sula alistas kindlalt oma konkurente. Teisena finišeerus meie aerutamise noor talent Maksim Mavrovski Spordiseltsist Põhjakotkas, edestades napilt kolmanda koha saavutanud SAK Tartu esindajat Kaarel Aluperet. Meie pikaaegne esiaerutaja Tarmo Tootsi, Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, pidi seekord leppima aga neljanda kohaga, kaotades Aluperele 0,4 sekundit.

Parima süstamehe tiitli 2016 pälvis Kaspar Sula, kes viis meistrivõistlustelt koju 6 kuldmedalit, kuid pidi siiski tunnistama pika distantsi meistri Kaarel Alupere kindlat paremust meeste 1000 meetri sõidus. Alupere võitis lisaks individuaalsõidule kuldmedalid ka kahepaadil Alupere-Sula kõigil distantsidel ning neljapaadil koosseisus Sula-Alupere-Tootsi ja Allan Aim.

Naiste 200 ja 500 meetri distantsidel võidutses narvalane Natalja Tortsova, kes koos Anastassia Pšenitšnajaga võitis kahesüstal kuldmedali ka naiste 200 meetri distantsil.

Anette Baum Pärnu Kalevi Aerutamisklubist oli kindlalt parim naiste 1000 meetri distantsil ja koos Eve Külasaluga Viljandi Aerutamisklubist võeti 500 meetri kuld veel kahesüstal ning neljasüstal koos Pärnu Kalevi ja SAK Tartu esindajate Marleen Kirsika Braumanni ning Ene-Ly Hennoga.

Eesti Meistrivõistluste täiskasvanute arvestuses oli koondtulemuste põhjal parim võistkond Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi ning noorte arvestuses Spordiselts Põhjakotkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles