Tartu Ülikool värbas kaks välismaalast

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe
Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond on lepingud sõlminud Austraalia päritolu ääremängija Venky Joisi ning ameeriklasest tagamängija Mandell Thomasega. 23-aastastele mängumeestele on see ühtlasi esimene hooaeg Euroopas.

201 cm pikk Jois tuleb Eestisse peale edukat ülikoolikarjääri USAs, kus Eastern Washington Eaglesi ridades mees oma viimasel hooajal viskas keskmiselt 16,7 punkti, võttis 8,7 lauapalli ning andis 2,5 korvisöötu. Tema nimel on olnud kaheksa erinevat rekordit, sealhulgas punktide, visketabavuse, pealtpanekute ja blokkide arvestuses. Joisil on silmapaistev karjäär selja taga ka koduses Austraalias, kust enne ülikooli siirdumist jäi näppude vahele nii keskkoolide meistri tiitel (2010) kui ka aasta noormängija tiitel regionaalsest liigast (2011). Ülikoolihooaja lõppedes käis Jois treenimas NBA meeskonna Sacramento Kings ridades, kuid selleaastases draftis talle kohta ei leidunud.

Ülikoolis meditsiini õppinud Joisi on endised treenerid ja tiimikaaslased iseloomustanud kui tublit töötegijat ja hingestatud mängijat, kes on väljakul kiire, atleetlik ja plahvatusohtlik.

Mandell Thomas (188cm pikk) mängis ülikoolikorvpalli Fordham Ramsi meeskonnas, kus viimasel hooajal kogus mängus keskmiselt 12,3 punkti, 3,6 lauapalli ja 1,9 korvisöötu. Tema leivanumbriks on aga vaheltlõiked: neid tegi ta viimasel hooajal keskmiselt 2,1 mängus, mis oli Atlantic 10 liigas teine tulemus.

Meeskonnas on teda kirjeldatud kui püüdlikku mängijat, kes teisi hea eeskujuga juhib. Vabal ajal tegeleb Thomas aktiivselt ka heategevusega kodukandis Rochesteris, New Yorkis, jätmata sealjuures hooletusse ka treeninguid ega õppetööd. Tartusse tuleb tema esialgu kuuajase katseajaga.

«Oleme sel hooajal komplekteerimisele lähenenud varasemast veidi teisiti, vaadates eelkõige mängijate poole, kes varem Euroopas mänginud ei ole,» ütles Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe valikute kommentaariks. «Seni oleme valinud meile tuttavamaid mängijaid, kes end Euroopas juba tõestanud, kuid nüüd tulevad meile nooremad mehed. Loodetavasti kohanevad nad kiiresti meie mängustiiliga ja on meeskonnale tuleval hooajal heaks täienduseks.»

«Otsisime oma edurivisse korvile orienteeritud mängijat ja Jois tundus nendest valikutest kõige sobivam,» sõnas Kullamäe uue ääremängija kohta. «Tänases olukorras, kus turul eesti pikki sisuliselt ei ole, on meie pilk paratamatult suunatud väljapoole.»

«Thomase osas nii palju, et meil on teadupärast üks kogenud tagamängija Tanel Soku näol olemas, otsisime teda täiendama natuke teist tüüpi mängujuhti, kes võtaks enda peale skoorimist ja tooks meeskonda nooruslikku värskust ja energiat. Senise info põhjal võiks Thomase näol just õige mehega tegu olla.»

Mõlemad leegionärid jõuavad Tartusse meeskonnaga tutvuma ja oludega kohanema augusti teises pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles