Külm sõda kuumas olümpiabasseinis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Jefimova olümpiamängude hõbemedaliga
Julia Jefimova olümpiamängude hõbemedaliga Foto: SCANPIX

Külm sõda on tagasi. Mitte ainult poliitikute tasemel, vaid ka spordis. USA – Venemaa, kogu muu maailm – Venemaa. Vilekoor, vihased ja mõnitavad repliigid, süüdistused ja paljutähenduslikud pilgud, pisarad ja enda ülemvõimu demonstreerimine. Kõik nii, nagu oli seitsmekümnendatel ja kaheksakümnendatel. Täpselt nii nagu praegu Rio olümpiamängude ujumisbasseinis. 

Ilmselt ei tahaks ükski sportlane olla Venemaa ujuja Julia Jefimova nahas. Esmaspäeva hilisõhtul riputati talle kaela Rio olümpia 100 m rinnuliujumise hõbemedal, kuid selleni jõudmiseks pidi ta taluma esmalt teadmatust, seejärel aga pealtvaatajate ja konkurentide hukkamõistu. Pole siis ime, et pärast finaalujumist elas ta oma emotsioonid välja pikki minuteid pisaraid valades.

Juba Rio olümpia 100 m rinnuliujumise eelvõistluse ajal saatis Jefimova areenile ilmumist vilekoor. Sama kordus poolfinaalis, lisaks lubasid endale tema aadressil sapiseid märkusi ka mõned konkurendid. Ameeriklanna Lilly Kingi ajas eriti pöördesse Jefimova näpuvibutus pärast oma poolfinaali võitu ning ta ei jätnud seda ka enda teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles