Legend kasvab: Michael Phelps võitis 20. ja 21. olümpiakulla!

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läbi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps võitis Rio olümpiamängude 200 meetri liblikujumises karjääri 20. olümpiakulla ja tund aega hiljem lisas ta USA meeskonna koosseisus 4x200 vabaujumises ka 21. kuldmedali.

Phelps läbis 200 meetri liblikujumise distantsi ajaga 1.53,36. Vaid nelja sajandikuga jäi talle alla jaapanlane Masato Sakai ja 22 sajandikuga 19-aastane ungarlane Tamas Kenderesi. Esimsesena jäi medalita tiitlikaitsja Chad le Clos (Lõuna-Aafrika Vabariik), esimeses vaheajapunktis juhtinud ungarlane Laszlo Cseh taandus lõpuks seitsmendaks. Phelpsile kuuluv maailmarekord on 1.51,51, mille ameeriklane ujus välja 2009. aastal.

4x200 meetri vabaujumises järgnes USA-le Suurbritannia ning Jaapan. Lisaks ankruvahetuses USA-le kulla kindlustanud Phelpsile kuulusid võidukasse tiimi Conor Dwyer, Francis Haas ja Ryan Lochte. USA võiduajaks märgiti 7.00,66, britid jäid maha 2,47 ning jaapanlased 2,84 sekundiga.

Lisaks 21 kullale on Phelps võitnud ka kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit. Ühtlasi on 31-aastane Phelps vanim meesujuja, kes on olümpiamängudel individuaaldistantsil triumfeerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles