Eesti vehklemisnaiste elu suurim võimalus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich (vasakult), Julia Beljajeva, varuvõistleja Kristina Kuusk ja Erika Kirpu Rio olümpial.
Irina Embrich (vasakult), Julia Beljajeva, varuvõistleja Kristina Kuusk ja Erika Kirpu Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter

Täna on Eesti naisvehklejate karjääri kõige tähtsam päev, Rio olümpial alustatakse epee võistkondlikku turniiri. Esimene olümpia naiskonnana, ja nagu ütles naiskonna peatreener Kaido Kaaberma – kaalul on rohkem kui elu. 

Noateral kõndimine on kohe esimene matš Lõuna-Koreaga, mis algab Eesti aja järgi kell 16.30. Võit tagab koha poolfinaalis, kaotus tähendab seda, et medaliheitlusesse seekord asja pole. Viimase nelja aasta jooksul viis võistkondlikku tiitlivõistluste medalit võitnud naiskonnale tähendaks see selget altminekut.

Olümpia individuaalvõistlus – olgugi et see ei läinud Eesti naistel kõige paremini – aitas loodetavasti olümpiadebüüdiga kaasnevatest pingetest vabaneda. Kahe võistluse vahel jäi piisavalt aega kurbuse väljaelamiseks, võitlusvaimu taastamiseks ja emotsioonide üles kruttimiseks.

«Naiskonnaga on kõik hästi. Oleme vahepeal rahulikult harjutanud ja võistluseks valmistunud. Jäänud on veel koosolek, kus paneme paika esimese kohtumise taktika,» rääkis Kaaberma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles