Angola käsipallinaiste ligi 100-kilone väravavaht on võitnud Rio publiku südame

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teresa Almeida Rio olümpiaturniiril.
Teresa Almeida Rio olümpiaturniiril. Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Rio olümpiamängude naiste käsipalliturniiri üheks staariks on kerkinud Angola väravavaht Teresa Almeida, kes on aidanud Aafrika riigi juba kahe võiduni. Alistatud on tugevad Rumeenia ja Montenegro, Norrale jäädi siiski 10 väravaga alla.

28-aastane Almeida ei tee numbrit sellest, et ta on tavalise käsipalluri kohta ebatavalise kehakujuga - 170 cm pikkuse juures kaalub Angola puurilukk 98 kilo.

«Tahan olla justkui paksude lipukandja. Me peaksime tundma ennast sama uhkelt kui mina. Okei, võib-olla on meil raskem joosta 100 meetrit, aga saame teha teisi asju kõrgel tasemel, isegi spordis. Minu puhul on suurus eriti hea, sest vastastel on minust raskem mööda visata,» ütles heatujuline Almeida Norra väljaandele Dagbladet.

Käsipalliheitlusi vaatama tulnud Brasiilia publik on hüüdnime Ba kandva Almeida sooritustest suurde vaimustusse sattunud ja leidsid ka viisi, kuidas samaaegselt Almeida toetamisele Brasiilia jalgpallimeeskonna peale viha välja valada.

«Parem kui Neymar!» kaikus hallis, kui Almeida aitas Angola 27:25 võiduni Montenegro üle. «Taevane arm! Ba, parim väravavaht Brasiilias,» kõlas järgmisena kohaliku laulujupi mugandus.

Neymari juhitav Brasiilia jalgpallimeeskond sai täna öösel alagrupis kahe viigi kõrvale kirja esimese võidu ja pääses siiski raskustega veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles