Galerii: Eesti epeenaiskond kaotas pronksimatši Venemaale (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti epeenaiskond (Irina Embrich, Erika Kirpu, Julia Beljajeva, varuvõistleja Kristina Kuusk) kaotas olümpiamängude pronksimatšis Venemaale tulemusega 31:37 ning jäi medalita.

Eesti naiste teekond olümpiaturniiril algas 27:26 võiduga Lõuna-Korea vastu. Poolfinaalis tuli vastu võtta 36:45 kaotus Hiinalt. 

Pronksimatšis astus Eesti naiskonna eest esimeses minimatšis rajale Embrich, kes viis eestlased 3:2 juhtima. Teisena rajale tulnud Beljajeva pööras eduseisu 8:10 kaotusseisuks (-3).

Järgmises paaris tulid rajale Kirpu ja Šutova ning Eesti andis veel punkte ära (-3) ehk seis enne neljandat minimatši 8:13. Taaskord oli Beljajeva kord, kes alustas hästi, saades kirja matšis 2:0 eduseisu. Sellele vastas Logunova kolme järjestikuse torkega. Matši lõpetas Beljajeva siiski 3:3 viigiga – üldseis 11:16.

Viiendaks matšiks oli rajal Embrich, kes vähendas Eesti kaotusseisu Venemaa vastu 18:20 peale (+3). Eestlannade treener Kaido Kaaberma tegi kuuendaks matšiks vangerduse ning rajale tuli varuvõistleja Kuusk. Passiivsuse tõttu lõpetas kohtunik matši seisul 0:0.

Seitsmendas matšis oli rajal Beljajeva (-2) ning kaks matši enne kohtumise lõppu oli seis 19:22. Eelviimases vastasseisus oli rajal teistkordselt Kuusk, kes kaotas matši punktiga, mis tähendas, et Embrichil tuli tagasi teha 21:25 kaotus. Eestlanna aga kaotas oma minimatši 10:12 ning Venemaa võitis skooriga 37:31 pronksmedali.

Enne võistlust: Lõuna-Korea võitis neli aastat tagasi Londoni olümpial hõbeda. Viimasel ajal on omavahelised heitlused kaldunud aga Eesti kasuks. Võit tagab Eestile koha poolfinaalis, kaotus tähendab seda, et medaliheitlusesse seekord asja pole. Viimase nelja aasta jooksul viis võistkondlikku tiitlivõistluste medalit võitnud naiskonnale tähendaks see selget altminekut.

«Naiskonnaga on kõik hästi. Oleme vahepeal rahulikult harjutanud ja võistluseks valmistunud. Jäänud on veel koosolek, kus paneme paika esimese kohtumise taktika,» rääkis Eesti koondise peatreener Kaido Kaaberma eile Postimehele.

Peatreeneri sõnul on kindel see, et Korea vastu ei tohi hakata rünnakule tormama. «Kaheksakümmend protsenti matši ajast peame olema kaitses ja otsima nende endi eksimusi,» rääkis ta. «Pea ees rünnakule tormata ei tohi, korealannad on väga head just kontrarünnakutel.»

Seega võib oodata mõlemalt poolt luuravat kohtumist, kus kumbki ei võta rünnakuga suuri riske. «Ma ei usu, et see matš kestab 45 punktini,» ennustas Kaaberma. «Üksikute vehklejate taktikast ning sellest, kes peab seisu hoidma, kes punkte tooma, ei tahaks hakata meedia vahendusel rääkima.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles