Grigori Minaškin kaotas elu esimesel olümpial avaringis omaaegsele maailmameistrile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigori Minaškin (paremal).
Grigori Minaškin (paremal). Foto: VASILY MAXIMOV/AFP

Ainsa Eesti judomaadlejana Rio olümpiale pääsenud Grigori Minaškin kaotas kuni 100-kiloste meeste seas esimesele vastasele, 2009. aasta maailmameistrile Maksim Rakovile. Võtteid kumbki mees ei sooritanud, kuid Minaškinile anti matsi jooksul kolm hoiatust Rakovi kahe vastu.

Kuna järgmises ringis kaotas Rakov tšehhile Lukas Krpalekile, oli ka Minaškini olümpia sellega lõppenud.

Enne võistlust: Isegi võidu korral ei läheks Minaškinil midagi lihtsamaks. Teise ringi jõudes ootaks tõenäoliselt ees 2014. aasta maailmameister Lukas Krpalek (Tšehhi). Veerandfinaalis tuleks kõigi eelduste järgi kohtuda aga 2015. aasta maailmameistri Ryunosuke Hagaga. 25-aastane jaapanlane on ka võistluse suurfavoriit.

«Teoreetiliselt on tal seega võimalik järjest kohtuda kolme maailmameistriga,» tõdes Minaškini juhendaja Aleksei Budõlin. «Umbes pooled mehed ehk kuskil 15 judokat mõtlevad ehk medalist. Suurfavoriidiks on Haga.»

Budõlin meenutas ka oma OM-debüüti, mis 2000. aastal lõppes Sydneys pronksmedaliga.

«Mäletan, et kohtusin toona avaringis šveitslase Sergei Aschwandeniga, kes oli OM-kevadel tulnud Euroopa meistriks. Judot tuleb võtta nii, et iga päev on uus ja alati võib kõike juhtuda. Kui motivatsioon on hea, siis on kõik võimalik,» lisas Budõlin. «Grigori esimene vastane ei ole tema jaoks ebamugav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles